4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Çöplük mesire yeri olacak

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Karaağaç Mahallesi'ndeki eski çöplük alanında ağaç ve çimlendirme çalışmalarının 2013 yılında bitirileceğini söyledi.

Karaağaç Mahallesindeki 150 bin metrekarelik çöplük alanında 2013 yılında yeşil alan ve çimlendirme çalışması yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Çalışmalar bittiğinde çöplükten yayılan kötü koku sorunu sona erecek" dedi. Eski çöplük alanının piknik ve mesire alanı haline geleceğini de belirten Erdoğan, "Eski çöplük alanındaki çalışmaları bitince Uşak'ın en güzel mesire alanlarından birini orada inşa edeceğiz" dedi. Yakın zamanda bitirmeyi hedefledikleri piknik ve mesire alanında çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları ve su oyunları grubu gibi alanların oluşturulacağını anlatan Erdoğan, "Eski çöplük alanı şehirdeki en güzel mesire alanlarından biri haline gelecek" dedi.

Karaağaç Mahallesi'nde daha önce çöp döküm alanı olarak faaliyet gösteren alanın artık eskli imajından kurtulacağına dikkat çeken Başkan Erdoğan, " İlimizin kanayan yaralarından birisi Karaağaç Mahallesi'nde yer alan eski çöp deponi alanıydı. Bu alanda vahşi şekilde yapılan depolama tehlike çanlarının çalmasına neden oluyordu. Ayrıca yetersiz olan çöp alanı kötü kokusu ile kentimizi esir alıyordu. Tüm bu imajı ile hafızalarımızda yer eden alan, artık yeni imajı ile belleklerimizde bulunacak. Alanda yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra yaklaşık 150 bin metrekare alanda yeşillendirme ve çimlendirme gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile bu yıl içinde piknik yapılacak bir yer ortaya çıkacak. Alanda diğer büyük parklarımızda yer alan bütün güzellikler bulunacak. Bu vesile ile artık bölge halkı güzel bir alana kavuşmuş olacak. Yeni yaptığımız kırk metrelik yolarlında alanın karşısından geçecek olması herkesin kolayca ulaşmasına imkan tanıyacak. Biz belediye olarak bölgenin daha cazip hale gelmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı 18:44:44
Güncelleme :17 Nisan 2013 Çarşamba 12:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?