2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

ÇYDD Uşak Şubesi’ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Uşak Şubesi’ni ziyaret etti.

ÇYDD Uşak Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgi alan CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Ergenekon davasının yıllarca süreceğini iddia ederek “Bu dava bin bir gece masallarına dönecek”dedi. Darbecileri mahkum etmeye çalışanların darbeci bir baskı uyguladığını da iddia eden Osman Coşkunoğlu, “AK Parti’ye açılan kapatma davasında kıyameti koparan Avrupa Birliği, Ergenekon konusunda çıt çıkarmıyor”dedi.


ÇYDD Uşak Şube Başkanı Naile Akçay yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek 70’i üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 170 öğrenciye burs verdiklerini ifade ederek, Coşkunoğlu’un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren ve Ergenekon kapsamında Türkan Saylan’ın evinin aranmasının intikam alma duygusuyla yapıldığını da iddia eden Akçay, “12. dalgada Türkan hanımın evinin aranması bizi çok üzdü. Ancak derneğimizin daha fazla tanınmasına da neden oldu. Dernek olarak bizim darbe girişimleri ile hiçbir ilgimiz olamaz. Bizler öğrencilerimize burs verip topluma faydalı olmaya çalışıyoruz”dedi. CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ise bunun üzerine Türkan Saylan’ın Türkiye’de şov yapmadan bir şeyler yapmaya çalıştığını kaydederek, sivil toplum örgütlerinin önemine değindi. Avrupa’da sivil toplum örgütlerine üye olanların sayısının siyasi partilere üye olanlardan daha fazla olduğunu anlatan Coşkunoğlu, “ Türkiye’de bu konuda bir sıkıntı var. Ülkemizdeki sivil toplum örgütlerinin daha etkin hale gelmesi için hepimize görevler düşüyor.

AB’de bir vatandaş en az iki sivil toplum örgütüne üye oluyor. Bizde ise bu kişi başına bir dernek dahi etmiyor. Sivil toplum örgütlerinin etkin olması siyasiler üzerinde bir baskı oluşturur. Siyasilere yön gösterip yanlışlarını düzeltmesi konusunda etkin bir rol üstlenir”dedi.


Ergenekon kapsamında Türkan Saylan’ın evinin aranmasının üzüntü verici bir olay olduğunu da savunan CHP Uşak Milletvekili Coşkunoğlu, “Ergenokon’un talihsiz yönleri var. Bu dava yıllarca sürecek ve hiç de kolay olmayacak. Bu dava bin bir gece masallarına dönecek. Darbecileri mahkum etmeye çalışanlar darbeci bir baskı uyguluyor. AB ile arası iyi olan Başbakan var. AK Parti’ye açılan kapatma davasında kıyameti koparan AB Ergenekon konusunda çıt çıkartmıyor”diye konuştu.
Osman Coşkunoğlu ziyaret sonunda ÇYDD Uşak Şubesi’nin çalışmalarına destek vereceklerini de ifade ederek Türkiye’nin aydınlık geleceği için sivil toplum örgütlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?