7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Delege 'Altay' dedi

AK PARTİ UŞAK TEŞKİLATINDA TEMAYÜL HEYECANI

AK Parti Uşak il teşkilatı, 12 Haziran Milletvekili genel seçimleri için aday belirleme çalışmasının ilk aşaması olan temayül yoklamasını gerçekleştirdi. 981 delegenin oy kullandığı temayül yoklamasında Avukat Mehmet Altay ilk sırada yer aldı.

Mavi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklaması için sandık başına giden AK Parti Uşak il teşkilatı 13 aday adayı için oy kullandı. Aday adayları arasında yer alan AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu temayüle katılmadı. AK Parti’nin bir diğer milletvekili Mustafa Çetin ise aday adayı olmamıştı.

Sabah saat 10.00’da başlayan oy temayülde toplam 1010 delegenin 981’i oy kullandı. Temayül yoklamasına İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da nezaret etti. Aday adayları salona oy kullanma işlemi başladıktan sonra salona gelerek destek aradı. Temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri oy kullandı. Saat 16.00’da oy kullanma işlemi tamamlandı ve sandıklar açılmaya başladı. 13 aday adayı da oy sayma işlemini büyük bir heyecanla takip etti. Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği temayül sonunda 2007 seçimlerinde AK Parti 3. sıra milletvekili adayı olan Avukat Mehmet Altay ilk sırada yer aldı.

Temayül yoklamasında Mehmet Altay 438, Hazim Sesli 394, İsmail Güneş 358, Hüseyin Keskin 261, Muhammet Bakır Mutlu 247, Ramazan Toker 179, Hilmi Alper 163, Ramazan Akar 146, Esma Kıvrak 93, Ahmet Çağlayan 87, İsmail Hazır 53, Mustafa Akgün 43 ve Hakkı Karahan 43 oy aldı.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, yüzde temayül yoklamasına delegelerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek tüm aday adaylarına başarı diledi. Başkan Mehmet Gün, seçimlerde hedeflerinin 3 milletvekilliğini de kazanmak olduğunu da belirterek şunları söyledi; “ Aday adaylarımızın hepsi bizim için kıymetli. AK Parti olarak hedefimiz 3 milletvekilliğini de kazanmaktır. Temayül yoklamasını demokratik bir ortamda gerçekleştirdik. Adaylarımız belirlendikten sonra hep birlikte destekleyeceğiz”dedi.

AK PARTİ UŞAK TEŞKİLATINDA TEMAYÜL HEYECANI
AK PARTİ UŞAK TEŞKİLATINDA TEMAYÜL HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2011 Pazar 19:03:05
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 22:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?