2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Denizbank'tan KOBİ'lere müjde

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Denizbank Uşak Şubesi arasında KOBİ'lere yönelik düşük faizli uzun vadeli krediyi kapsayan protokol imzalandı.

Denizbank ile UTSO arasında oluşturulan protokole, UTSO Başkanı İsmail Karaman ile Denizbank Ege Bölge Müdürü İlhan Küçükahmetler imza attı. Protokol gereğince UTSO üyelerine imzalanan protokole göre 500 bin TL’ye kadar düşük faizli 36 aya varan vadelerle “Sermayenize Destek Kredisi” ve 72 ay vadeli “Eşit Taksitli” kredi imkanı sağlanacak.

UTSO Başkanı İsmail Karaman, imza töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar UTSO olarak 10 banka şubesi ile 20 kredi protokolü imzaladıklarını ifade ederek, KOBİ'lere düşük faizli, uzun vadeli krediler vermek için bu tür girişimlerin devam edeceğini kaydetti.

Ekonomik krize rağmen Denizbank ile ikinci kredi protokolüne imza attıklarını belirten Karaman, şöyle devam etti: “Küresel rekabette yer alabilmemiz için KOBİ'lerin finansman desteğine ihtiyacı var. Kendi öz sermayeleri olmayan ya da yetersiz olan işletmelerimizi, sağlanan kredilerle hem yeni yatırımlara teşvik ediyoruz hem de küresel alanda rekabet edebilmelerini sağlıyoruz. Uşak, yıllardır kendi öz kaynakları ile yatırım ve istihdam oluşturan bir kent olarak anılıyordu. Ancak bugün gelinen noktada, uygun krediler olmadan küresel alanda rekabet edebilme imkanımız yok. Dünyada ve ülkemizde etkisi devam eden ekonomik kriz ortamında kredi bulmak zorlaştı. Bu kredilerden yararlanabilecek işletmelerimizin de üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. İşletmelerimiz bilançolarını düzeltip kayıt dışı üretime karşı ortak hareket etmelidir. Yükümlülüklerini yerine getirmeden kredi almak oldukça zor. Ekonomik krizi de göz önüne aldığımızda neredeyse imkansız”

Denizbank Ege Bölge Müdürü İlhan Küçükahmetler ise işletmelerin en önemli sorununun finansal aracılardan yeteri kadar yararlanılamaması olduğunu belirterek, “Denizbank, işletme bankacılığı ürün ve hizmetleri ile bu alandaki önemli açığı kapatma yönünde adımlar atıyor. İşletmelerin finansal ihtiyacına çözüm üretirken, iş sahibinin bireysel yaşamını da kolaylaştırmayı hedefliyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:23:08
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?