7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Deprem korkuttu!

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Uşak’ta da yoğun bir şekilde hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı.

Kütahya’nın Simav ilçesinde saat 23.45 sıralarında meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Uşak’tan da hissedildi. Deprem sonrası sokağa çıkan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Bazı vatandaşlar art arda üç ayrı sarsıntı hissettiklerini bildirerek ilk sarsıntının hafif olduğunu ikinci sarsıntıyı ise çok şiddetli hissettiklerini dile getirdiler. Panikle kendilerini dışarı satan vatandaşların çoğu bir süre sonra evlerine döndü. Bu arada bir inşaat işçisinin deprem sırasında panikleyerek inşaattan atlayarak hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Depremin ardından aynı anda telefonlara sarılan vatandaşlar, GSM şebekelerinin bir süre kilitlenmesine neden oldu. Uşak kent merkezinde hala GSM şebekelerinde sorun yaşanıyor. Deprem nedeniyle Simav’ın yanı sıra Manisa’nın Demirci ilçesinde de küçük çaplı hasarın oluştuğu öğrenildi. Deprem nedeniyle Uşak kent merkezi ve ilçelerinde herhangi bir hasar meydana gelmediği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 01:00:04
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 20:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?