4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Dericilerin OSB'ye taşınması ertelendi

Uşak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman, daha önce Nisan ayında Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması kararlaştırılan dericilerin taşınmasının arıtma tesisi tamamlanıncaya kadar ertelendiğini söyledi.

Uşak’ta faaliyet gösteren 250 sanayici ile yaptıkları toplantı sonucu bu kararı aldıklarını belirten Karaman, dericilere taşınma ve yerleşme kredisi sağlayacaklarını da bildirdi.

Uşak’ta faaliyet gösteren derici esnafı ile "Deri Sektörü ve Çevre Sorunları" konulu bir toplantı düzenlediklerini belirten İsmail Karaman, deri sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları Ankara gündemini taşıdıklarını kaydetti.

Şehir merkezinde bulunan deri işletmelerinin daha önce Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması kararlaştırıldığını ancak bu taşınmayı OSB’de yapılacak olan arıtma tesisinin tamamlanmasına kadar ertelendiğini dile getiren UTSO Başkanı İsmail Karaman, "1997 yılından bu yana üst üste yaşanan krizlerden en fazla etkilenen sektör dericilik olmuştur. 1997 yılına kadar yaklaşık 14 bin kişinin çalıştığı, yan sanayiler de dahil edildiğinde 18 bin kişiye imkan sağlayan konumunda idi. Türkiye ekonomisine katkısı 750 Milyon dolar civarında iken şu anda ancak 1-2 bin kişinin çalıştığı yaşam savaşı veren bir sektör haline geldi" dedi.

Göreve geldikten hemen sonra ilk iş olarak sektördeki tüm dericileri bir araya getirdiklerini belirten İsmail Karaman, "Uşak İli Deri Sektörü ve Çevre Sorunlarının Tartışıldığı ve Deri Sanayiinde faaliyet gösteren 250 sanayicinin katılımıyla düzenlenen bir toplantı yaptık. Bu toplantıdaki amacımız sanayicimizin içinde bulunduğu darboğazdan kurtarmak amacıyla çıkış noktası bulabilmekti. Karşılıklı sorunların tartışıldığı bu toplantının ardından, Uşaklı sanayici ve bürokratlardan oluşan bir heyetle; deri sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları Ankara gündemine taşıdık. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz sonucunda başlangıç olarak Karma-Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma işlemini arıtma tesisi bitimine kadar erteledik. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bizim asıl amacımız taşınma ve yerleşme kredisi bulmak. Deri sanayicilerimizin maddi açıdan eski gücünden uzak olması organize sanayi bölgesine taşınmayı etkilemektedir. Yeni yatırım yapacaklara teşvik kredisi bina ve yeni makine için uzun vadeli krediler verilmelidir. İzmir’de Yeşildere’den Menemen’e, İstanbul’da Kazlıçeşme’den Tuzla’ya taşınmada sağlanan uzun vadeli düşük faizli taşınma kredilerinin bizlere de sağlanmasını istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarımıza başladık. KOSGEB destekli faizsiz kredi üzerine çalışıyoruz. En kısa sürede deri sanayimize rahat nefes aldıracak çözümü bulmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 17:16:27
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?