4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Dericilerin taşınma sorununa çözüm

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) önderliğinde bir araya gelen dericiler, Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmakla ilgili sorunları tartıştı. UTSO Başkanı İsmail Karaman, dericilerin kısa dönemde taşınmasına gerek kalmadan; bir proje hazırlayıp, arıtma tesisiyle bağlantı kurulmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi. UTSO binasında yapılan toplantıya, Çanlı Tabakhane ve Zigciler Sitesi'nde bulunan derici esnafı katıldı.

Uzun süredir Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmaları istenen, ancak sektörde yaşanan sorunlar nedeniyle taşınamayan derici esnafı için kısa dönemde alternatif çözüm bulundu.

Taşınmayla ilgili sorunların tartışıldığı toplantıda konuşan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, "Oda olarak sizlere destek vereceğiz. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'le yaptığımız toplantıda bir proje hazırlamamız halinde, Çanlı Tabakhane ve Zigciler Sitesindeki üreticilerin kısa dönemde taşınmalarına gerek kalmadan arıtma ile bağlantı kurmak için kendilerine maddi destek sağlayabileceklerini söylediler. Ancak elimizi kolumuzu sallayarak bize para verin demek olmaz. Bir şeyler isteyebilmemiz için, elimizde projeler olmalı. Ayaklarımız yere basmalı, bu işin bir maliyeti olmalı. Sonra maddi destek için, araştırma yapmalıyız. Bu projede her türlü maliyetler ve de çizimler olmalı ki, insanları bir şeyler yapabileceğimize ikna edelim. Burada taşın altına bizler de elimizi koymalıyız. Gerektiği taktirde orada bulunan tüccar ve sanayicimize de, bazı maddi yükümlülükler doğacak. Şu an sanayicilerimizin karma organizeye taşınmaları imkansız. Zaten çoğu doğru dürüst çalışamıyor. Biz de tüm sanayicilerimizin, Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmalarını isteriz, ama şimdi değil. Bu taşınma eninde sonunda olacak. Hemen bir ekip kurarak projeleri çizdirmemiz gerek. Şuan Dokuzsele çayı içinden veya yanından kanal döşeyerek arıtma ile bağlantı kurabiliriz" dedi.

Projeyi hazırladıktan sonra valilik, belediye ve milletvekillerinin de desteğini alarak finansman desteği bulmaya çalışacaklarını da belirten İsmail Karaman, "Deri sanayi Uşak'ta en eski sektör. Biz bu emaneti ileriye götürmek zorundayız. Tüm dericilerimizin muhalefet yapmadan bizlere destek vermesi sektörün geleceği açısından çok önemli. Deri sektöründeki durgunluğu gidermek için, ortak hareket etmenin önemini hepimiz biliyoruz. Özellikle atıl durumdaki makineleri 5-6 işletmenin bir araya gelerek hareketlendirebileceğini düşünüyoruz. Bu sayede KOSGEB ve diğer desteklerden de yararlanabiliriz. UTSO her zaman koordinatör görevini üstlenmeye hazır. En kısa zamanda projeyi hazırlayıp mali destek için çalışmalara başlamalıyız" diye konuştu.

Toplantıya katılan deri sanayicileri ise Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu önerisine sıcak baktıklarını ve UTSO'nun sanayicinin arkasında olması gerektiğini belirterek, ancak bu şekilde seslerini duyurabileceklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 14:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?