4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Doğalgaza ilk kazma

Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ), hafta sonu Uşak’ta doğalgaz dağıtım şebekesini kurmak üzere ilk kazmayı vuracak.

Doğalgaz dağıtım hattı şebekesinin tüm ön hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, "Dağıtım şebekesi için kullanılacak malzemelerimiz gelmeye başladı.

Hafta sonundan itibaren tam teşekküllü bir çalışma başlatacağız. UDAŞ olarak Mayıs ayı itibari ile başlayacağımız çalışmaları ve 1. yıl yatırım programını 100 iş günü içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uşaklılar önümüzdeki kış aylarında şebeke yaygınlaşma planımız dahilinde en yüksek yanma verimliliğine sahip ve verimlilik faktörü de hesaba katıldığı zaman en ucuz yakıt olan doğalgazın sağlıklı, emniyetli ve zahmetsiz kullanımı ile tanışacaklar" dedi.

Yatırım programına 7 milyon dolarlık bir bütçeyle girdiklerini ifade eden UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu, "BOTAŞ’tan devir aldığımız hatlar, döşenecek boru hattı ve diğer giderlerle birlikte 7 milyon dolarlık bir bütçe ile 1. yıl yatırım programını tamamlayacağız. UDAŞ olarak çok büyük bir hızla ilerliyoruz. Türkiye de bizim gibi EPDK’dan lisansını aldıktan sonra 25 gün gibi bir zaman içinde işe başlayabilen bir firma daha yok. Umut ediyoruz ki 5 yıldan daha kısa bir zamanda Uşak’ın tüm belirlenmiş bölgelerine doğalgazı ulaştıracağız. Önümüzdeki Haziran ayında bu yıl hangi konutlara gaz verilecekse bunları belirlemiş olacağız. Temmuz ayında ise doğalgaza dönüşüm çalışmalarını tamamlayacağız. Tüm bu çalışmalar biter bitmez Eylül ayında ilk gazı vermeyi hedefliyoruz. 2005-2006 kış sezonuna 15 bin’in üzerinde abone doğal gaz kullanarak girecek. Şu anda doğalgaz dağıtım şebekesi hattı döşeme çalışmalarına Botaş’ın hatlarına yakın olan bölgeler, konut yoğunluğu olan bölgeler, şehir merkezi ve çok katlı binaların yoğun olduğu bölgelerden çalışmalara başlayacağız. UDAŞ şu anda konum itibariyle çok büyük bir ilerleme kaydetmiş durumdadır. Merkezimizde 35 uzman kişilik kadromuz proje, fizibilite ve diğer alanlarda en hızlı şekilde çalışmaktadır. Uşak’ta doğalgaz kullanımının en üst seviyeye ulaşması ve beklenen zamandan daha erken bitirilmesi Uşaklılar’ın göstereceği ilgiye bağlıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:11:18
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 14:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İşsiz IP: 85.102.201.xxx Tarih : 14.09.2005 18:49:45
İş istiyorum işş