3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Doğaya 50 çift sülün bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan 'doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları' kapsamında Uşak'ta 50 sülün doğaya bırakıldı.

Uşak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği tarafından doğal ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi amacıyla suyu bol olan Göğem köyü yakınlarındaki göletin etrafına ve Kızılhisar köyüne 50 çift sülün bırakıldı. Kafesle getirilen sülünler, sabah saat 06:30 sıralarında doğaya bırakılırken köylüler ve muhtar sülünleri koruma sözü verdi. 

Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, sülünlerin deneme amaçlı bırakıldığını bölgeye uyum sağlamaları durumunda daha fazla sülün bırakarak popilasyonu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde Av ve Yaban Hayatı Şefi Sedat Acar, Karacabey Ovası korusunda bulunan üretim istasyonunda ürettiklerini ifade ederek, "Bu hayvan deltalarda Karadeniz'in denize bakan yamaçları ve suyu bol olan sazlık alanlarda yaşıyor. Son yıllarda sülün rağbet görmeye başladı. Biz bu nedenle ava izin verdik. Uşak'ta deneme amaçlı olarak 50 çift sülün bıraktık. Bu bölgeye uyum sağlarlarsa buraya sülün bırakmayı sürdüreceğiz" dedi.
 
Göğem Köyü Muhtarı Meyin Cakcak da köy sakinleri olarak buraya bırakılan sülünlere bakacaklarını belirterek köylerine sülün bırakılmasını kendilerinin istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 10:48:52
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 11:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sedat Erdogan IP: 84.61.39.xxx Tarih : 13.10.2007 02:17:51

sayin Uşak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Cok güzel bir Baslangic yapmisiniz 50 tane Sülün birakmisiniz ama su Gögem köyün Gölet etrfaindaki Beton yiginlarini temizletseniz orda sülün de yetisir Keklik de yetisir .Siz ya kendinizi kandiriyorsunuz veya da Milleti .. Saygilarla Sedat Erdogan