2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Doktordan tek kişilik eylem

UŞAKLI DOKTORDAN TEK KİŞİLİK HAVA KİRLİLİĞİ EYLEMİ

Uşak’ta aile hekimi olarak görev yapan Dr. İbrahim Naci Keçeli, kentteki hava kirliliğine dikkat çekmek için şehrin en işlek caddesinde bir saat boyunca tek kişilik yürüme eylemi gerçekleştirdi.

Kentte yoğun olarak kaçak kömür kullanıldığını hiç kimsenin bu duruma müdahale etmediğini öne süren Dr. Keçeli “Çocuğumun geleceği için, bu kentte yaşayan özgür bir vatandaş olarak hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla demokratik hakkımı kullanarak böyle bir eylem yapmaya karar verdim”dedi.

Uşak 9. Nolu Toplum Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak çalışan Dr. İbrahim Naci Keçeli, kentte yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla üzerine giydiği bir yelekle bir saat süren ilginç bir eyleme imza attı. Özellikle kış aylarında kent merkezinde yoğun olarak hava kirliliği yaşandığını söyleyen Dr. Keçeli, “Evlatlarımız için bu şirin kentin dumansız hava sahası olmasını sağlamak, insanların dikkatini çekmek için bu eylemi yapıyorum”dedi.

Hava kirliliği sorununun Türkiye’deki tüm illerde yaşandığını ancak sadece İstanbul ve Ankara gibi büyük şerhlerdeki hava kirliliği sorununun gündeme getirildiğini kaydeden İbrahim Naci Keçeli, insanların hava kirliliğine karşı duyarsız olduğunu da savundu. “Üzerine giydiği Hava Kirliliği Kaderimiz Değil” yazılı yelekle Uşak Belediyesi önünden başlayarak İsmet Paşa Caddesinde bir saat boyunca gezen Dr. Naci Keçeli, “ Kış aylarında özellikle saat 17.00 ile 24. 00 arasında yoğun bir hava kirliliği yaşanıyor. Kentte doğalgaz olmasına rağmen kaçak kömür kullanımı hala çok yüksek. Kaçak kömür kullanımı ve kömür yakma teknikleri uygulanmadığı için hava kirliliği nedeniyle sokağa çıkamaz duruma geldik. Evde dahi camı açıp dışarıya bakamıyoruz. Oluşan hava kirliliği boğazımızı yakıyor ve nefes alamaz hale geliyoruz. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla bir çok sivil toplum örgütüne müracaat ettim ancak hiçbir yanıt alamadım. Kentte TEMA da var. Onlarda bu konuda hiçbir girişimde bulunmuyor TEMA’nın görevi sadece ağaç dikmek değildir. Bende tek başıma bu sorunu gündeme getirip insanların dikkatini çekmek için kentin en işlek caddesinde bir saatlik yürüyüş yapmaya karar verdim. Bu eylemi şehrimizin dumansız hava sahasına dönüşmesi, çocuklarımızın geleceği ve kendimizi için yapıyorum. Uşak’ta yaşayan herkesin hava kirliliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 15:54:00
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 15:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?