7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Dokumacılar sitesinin temeli atılıyor

DOKUMACILAR SİTESİNİN TEMELİ 28 HAZİRAN’DA ATILACAK

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm alanında yer alan dokumacı esnafı için inşa edilecek dokumacılar sitesinin 28 Haziran’da temelinin atılacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm alanındaki dokuma tezgahlarının kaldırılması amacıyla başlatılan projenin hayata geçirileceğini belirten Erdoğan, Çanlı Mevkii’ndeki yeni dokumacılar sitesinin bir yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, dokumacıların sorunlarını en başından beri önemsediklerini ve sitede yaklaşık 110 atölyenin bulunacağını bildirerek, “Dokumacılarımızın ayakta kalması bizim için çok önemli. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarına başlarken dokumacılarımızı ön planda tuttuk ve onlar için çareler aradık. Çok yakında temelini atacağımız sitenin kısa zamanda bitirilmesini sağlayacağız” dedi.

Dokumacılar sitenin bitmesi ile dokumacıların ödeme konusunda da sıkıntı yaşamayacağını anlatan Erdoğan TOKİ tarafından inşa edilecek sitede kira öder gibi ödemelerin yapılacağını dile getirdi.

Dokumacılığın kent ekonomisi için önemli olduğunu ve uzun yıllardan beri sektörün faaliyet gösterdiğini söyleyen Ali Erdoğan, “Bizim öncelikli amaçlarımızın ve projelerimizin başında kentsel dönüşüm projesi yer alıyordu. Biz bu projeyi kısa zamanda hayata geçirmek taraftarıyız. Bu nedenle çalışmalarımıza da hız verdik. Her ne kadar çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütsek de dokumacılarımızın aklında soru işaretleri vardı. Çünkü alanda hala faaliyette olan dokumacılar var. Biz buradaki dokumacı esnafını göz ardı etmedik. Çünkü sektör kentin önemli ekonomik ve kültürel değerleri arasında yer alıyor. Biz tüm bu şartları düşünerek dokumacılarımıza yeni bir sanayi sitesi yapmak gerektiğine inandık. Bu konu ile ilgili olarak TOKİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalar netice verdi. Şimdi somut adım atıyoruz ve 28 Haziran tarihinde temel atacağız. Amacımız tüm dokumacıları dağılmadan bir sanayi sitesinde toplamak. Bu şekilde hem görüntü olarak hem de dokumacılarımızın karlı çıkması adına bir taşla iki kuş vurmuş olacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 11:46:03
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 18:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?