2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Dokumacılara eğitim semineri

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın BM’nin Binyıl Kalkınma Fonu desteği ile hazırladığı ‘Uşak İli’nde Dokumacılığın Geliştirilmesi’ projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

UTSO toplantı salonunda düzenlenen seminerde UTSO Danışmanı Mehmet Özkan, 20 bin dolar bütçesi olan projenin farkındalığı artırma adına önemli fayda sağlayacağını belirtti.

Mehmet Özkan, “Her şeyi devlet desteğine bağlamak doğru değil. Ayrıca projemizin bütçesi de çok fazla değil. 20 bin dolarla kentte üretim yapan 183 işletmenin sorunlarının çözülemeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu para ile yapacağımız en iyi iş, kendi durumumuzu tespit etme ve farkındalık yaratma olur. Kimse para dağıtıp, borçlarını ödeyecek bir kaynak yok. Fakat isteyenler akıl verebiliriz”dedi.

Yeni teknolojilere yönelmeyi tavsiye eden Özkan, şöyle söyledi: “Bugüne kadar hep Japonya teknolojisini copy-paste yöntemiyle uyguluyorduk. Yaptığımız bütün işler onların taklitleri gibiydi. Teknolojinin yanı sıra aynı sıkıntıyı tasarımda da yaşadık. Fakat devir değişti ve insanlar özgün ürünler istemeye başladı. Uşak’taki firmalar liderliğe oynayabilir. Bu sinerjiyi sağlarsak, en sıkıntılı dönemleri kar ederek atlatırız. Bunun için inovatik açıdan eyleme geçmeliyiz”.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?