2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Dolandırıcıları para hırsı tuzağa düşürdü

Uşak'ta hurdacılık yapan Murat Kaya ve Çetin Ok'a 4 bin 200 adet sahte altını gerçek diye satıp 15 bin YTL'lerini aldıkları ileri sürülen Necmettin Oktay, Uğur İzci ve Mehmet İçki, İzmir polisi tarafından yakalandı. Parayı aldıktan sonra izlerini kaybettirmek isterken, mağdurların ‘Gelin 8 bin YTL daha vereceğiz’ sözüne kanıp geri döndükleri buluşma noktasında polisler tarafından yakalanan zanlılardan Oktay ve İzci tutuklanırken, Mehmet İçki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yankesicilik ve dolandırıcılıktan poliste birçok suç kayıtları bulunan Necmettin Oktay (34), Uğur İzci (72) ve Mehmet İçki (23), bağlantı kurdukları Uşak'ta hurdacılık yapan Murat Kaya ve Çetin Ok'a, tarlada çalışırken gömü bulduklarını söyleyip altınları ucuza verebileceklerini belirtti. Zanlıların, ilk buluşmada yanlarında getirdikleri 1 gerçek reşat altınını gören Murat Kaya ve Çetin Ok, geri kalanı için 15 bin YTL vereceklerini söyledi. Dün, öğle saatlerinde Bornova'daki ikinci buluşmada, 15 bin YTL'yi alıp 4 bin 200 sahte altını veren 3 zanlı, hızla uzaklaştı. Ellerindeki altının sahte olduğunu hemen anlayan Kaya ve Ok'un imdadına, bölgede gezen polis ekibi yetişti. Kaya ve Ok'un olayı anlatıp dolandırıldıklarını belirtmeleri üzerine polis, zanlılara tekrar telefon açmalarını ve aynı yere geri dönmelerini istemelerini söyledi.

Mağdurların telefonla ulaşıp ‘Gelin, 8 bin YTL daha vereceğiz’ sözüne kanan 3 kişi, geri döndükleri buluşma noktasında gizlenen polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 3 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Zanlılardan Necmettin Oktay ve Uğur İzci, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Mehmet İçki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 11:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?