2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Doludan zarar gören çiftçiye yardım

Uşak'ta geçtiğimiz Mayıs ayında meydana gelen dolu yağışı nedeniyle oluşan hasarla ilgili tespit çalışması tamamlandı.

Dolu yağışı nedeniyle 60 bin dekar tarım arazisinin hasar gördüğünü belirten İl genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, 469 çiftçiye 78 bin TL tohum yardımı yapılacağını söyledi.

21 Mayıs 2009 tarihinde Uşak Merkez, Ulubey, Karahallı ve Eşme İlçesi’nde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinde ve bazı köylerdeki evlerin çatılarında hasar meydana gelmişti. Tarım İl Müdürlüğü dolu yağışı sonrası hasar tespit çalışması başlatarak çiftçinin hasarını karşılayacaklarını bildirmişti. İl genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, yapılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek 469 çiftçiye 78 bin TL tohum yardımı yapacaklarını ifade etti.

Dolu yağışı nedeniyle 60 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğünü kaydeden Uzun, “Mayıs ayıda meydana gelen dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri hasar gören bin 469 çiftçiye tohumluk yardımı yapılması yönünde çalışma başlatıldı. Uşak Tarım İl Müdürlüğü bin 480 ton tohumluğun bir kısmının temini için bizden kaynak talep etti. 78 bin TL gibi bir bütçe ayırdık. Bu bütçe ile alınacak tohumluk çiftçilere dağıtılacak. Çiftçimizin yarasını sarmak için çiftçimize yardımda bulunacağız"dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?