4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Dönercilere sertifika verildi

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aşçılar ve Lokantacılar Odası tarafından açılan dönercilik kursunu başarıyla bitiren 31 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Uşak Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen sertifika töreninde dönercilik kursunu başarıyla bitiren 31 dönerci ustasının sertifikalarını Vali Vekili Mustafa Güney, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ve Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Demir verdi.

Törende konuşan Uşak Vali Vekili Mustafa Güney, modern dünyada her alanda eğitimin büyük önem arz ettiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Uşak Lokantacılar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği bu kurs, örnek nitelikte bir davranıştır. AB’de her alanda eğitime büyük önem veriliyor. Bu konuda Milli Eğitim’in amacı sadece örgün eğitimi yürütmek değildir. Aynı zamanda yaygın eğitime de önem vermesi gerekiyor. Yaygın eğitimin en güzel örneklerinden birini de bugün yaşıyoruz. Halkımıza hijyenik şartlarda, yasalara uygun ve gramajdan çalmadan döner yedireceğimiz için mutluyuz. Hijyen şartlarına uygun olmadan üretilen yiyecekler zaten sağlığımız için büyük tehdit oluşturmaktadır. AB ülkeleri birçok ürünümüzü biz sağlıklı ve kaliteli üretim yapamadığımız için çalıyor. Son olarak da bazı AB ülkelerinde milli kültürümüzdeki Türk dönerini Yunan döneri demeye başladı. Dönerin bizim ve milli yemeğimiz olduğunu kaliteli ve hijyenik şartlarda üreterek patent alıp ispatlamalıyız" dedi.
Sertifika töreni sonrasında davetlilere pilav üstü döner ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 22:36:57
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?