2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

DP'den seçildi AKP'ye geçti

29 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den (DP) Sivaslı İlçesi'ne bağlı Ağaçbeyli Beldesi'nde Belediye Başkanı Seçilen Turgay Tirit ve dokuz belediye meclisi üyesi AK Parti'ye geçti.

AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ali Işık ve Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir düzenledikleri basın toplantısında seçimleri değerlendirip, İl Genel Meclisi üyelerini tanıttı ve Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit'e rozet taktı.

Yerel seçim sonuçları ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Işık, sandıktan çıkan sonucu saygıyla karşıladıklarını ifade etti. Sivaslı ilçesi Ağaçbeyli Beldesi'nde DP'den Belediye Başkanı seçilen Turgay Tirit'in partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçtiğini belirten Işık, gelecek hafta seçim sonuçlarıyla ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını da söyledi.

Turgay Tirit ile birlikte belediye meclisi üyeleri Kadir Çetinkaya, Ayhan Vural, Hasan Hüseyin Kara, Ali Torlak, Muaffak Çetinkaya, Ersin Şen, Veis Duman, Yaşar Metin ve Musa Boyar'ın da DP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldığını anlatan Ali Işık, "Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili geniş kapsamlı değerlendirme toplantısını önümüzdeki günlerde yapacağız. Bazı yerel basın yayın kuruluşlarında bu yönde çıkan haberler asılsızdır. Sonuçlarla ilgili henüz bir değerlendirme toplantısı yapmadık. Biz yerel seçimlerde Sivaslı İlçe Belediye başkanlığını ve beş beldenin dört tanesini kazanmıştık. Ağaçbeyli Belde Belediye Başkanı'nın da partimize geçmesi ile ilçedeki tüm beldeler AK Parti'li oldu"dedi.

DP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit, ise yaptığı açıklamda, konuyu belde halkına danıştığını ve ondan sonra karar verdiğini kaydetti. Yerel seçimler öncesi AK Parti'den aday adayı olduğunu ancak partinin başka bir adayı tercih etmesi üzerine DP'den aday olduğunu kaydeden Turgay Tirit, "Seçim sürecinde aday adayı oldum aday gösterilmeyince DP'den aday oldum. Beldede güçlü bir seçmen kitlem vardı. Bu sayede seçimi kazandım. Seçimler bittikten sonra ekibimle toplanıp bir değerlendirme yaptık. Daha sonra seçmenlerimin rızasını da alarak AK Parti'ye geçmeyi kararlaştırdık. Ben zaten AK Parti'liyim ve başka bir partide olmam yanlıştı. Aldığımız bu kararın beldemiz için daha doğru olacağını düşünüyoruz"dedi.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Ali Işık, Ağaçbeyli Belde Belediye Başkanı Turgay Tirit'e ve belediye meclis üyelerine AK Parti rozeti taktı. Tirit'in DP'den istifa etmesiyle DP'nin Uşak'ta belediye başkanlığı kalmamış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Dasbas IP: 87.155.5.xxx Tarih : 5.04.2009 01:19:20

Dünyanin ba$ka hic bir yerinde ya$amayan Türkiyede Nesli Bitmeyen,Kökü kurutulamayan Bir Yaratikdir Bunlar! Adina,da Firildak derler Hep kendi cikarini dü$ünür Parayi gördümü Firil,Firil dönerler. Onlar Makami ve Parayi cok severler ama bir gün Ba$i dönüpte bir dü$tümü  Allah bile kaldiramaz. (Cok dönme Ba$in Döner)