2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

DSP Uşak kimi destekleyecek?

Demokratik Sol Parti (DSP) Uşak İl Başkanı Necmettin Çelik, Pazar günü yapılacak Kurultay’da hangi adaya destek vereceklerini kararlaştırmadıklarını söyledi. Eski Genel Başkan Zeki Sezer’in yeniden aday olmasını da değerlendiren Çelik, DSP’nin kongreden güçlenerek çıkacağını ifade etti.

DSP Uşak İl Başkanı Necmettin Çelik, Pazar günü Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilecek DSP Genel Kongresi’nde Uşak teşkilatından 4 delegenin oy kullanacağını belirtti.

Zeki Sezer’in yeniden aday olması ile ilgili açıklamayı yapmakta geç kaldığını da kaydeden Çelik, kongrede kim genel başkan seçilirse teşkilat olarak seçilen genel başkanı benimseyeceklerini söyledi.

Uşak teşkilatı olarak destekleyecekleri adayı henüz belirlemediklerini ve oy kullanacak delegelerin düşüncesine ipotek koymayacaklarını dile getiren DSP İl Başkanı Çelik, “ Sayın Zeki Sezer günlerdir beklenen açıklamayı yaptı. Sezer ile birlikte genel başkanlığa aday sayımız beşe yükseldi. Bu adaylarımızdan hangisi genel başkan olursa olsun bizim için fark etmez. Genel başkanımız kim olursa olsun işimizi yaparız. Pazar gün yapılacak olan kurultaya Uşak olarak katılacağız. Toplam kurultay delege sayısı 4 ve doğal delegemiz Hasköy Belediye Başkanı ile birlikte 5. Kongrede partimiz için hayırlı olacak isim kim ise onun seçilmesi dilerim. Kurultay delegelerimiz ile bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Delegelerimiz ile birlikte hangi adayına destek vereceğimizi konuşacağız”dedi.

Kurultay’dan DSP’nin güçlenerek çıkacağına inandıklarını da ifade eden Necmettin Çelik, “Yerel seçimlerde istenilen başarıyı yakalayamadık. Önümüzdeki genel seçimler öncesi kurultay partimiz için bir avantaj olabilir. Biz Uşak teşkilatı olarak kongreden partimizin güçlenerek çıkacağını düşünüyoruz. Ege bölgesindeki tüm il başkanları ile sık sık görüşüp değerlendirme yapıyoruz.. Sonuçta genel başkanı kurultay delegeleri belirleyecek. Delegelerimizin düşüncelerine de ipotek koymak gibi bir lüksümüz yoktur. Böyle bir davranış etik de olmaz. Ülkemiz için hayırlısı olmasını temenni ediyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 09:59:51
Güncelleme :16 Mayıs 2009 Cumartesi 10:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?