2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Dualarla yola çıktılar

UŞAKLI HACI ADAYLARI DUALARLA YOLA ÇIKTI

Uşak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı 2009 hac organizasyonu kapsamında hac farizasını yerine getirecek olan hacı adayları Yücetepe Camii önünden dualar ile uğurlandılar.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Osman Akdemir hacı adaylarına hitaben, "Sizler Cenab-ı Hakk'ın ziyaretçilerisiniz. Cenab-ı Hak sizi oraya davet ediyor. Orada öyle ibadet edin ki, öyle kulluk edin ki oradan döndüğünüzde kalbinizi Beytullah'ta bırakın. Bizden de Peygamber Efendimize selam götürün” dedi.

Daha sonra hacı adayları kendilerini uğurlamaya gelenler ile vedalaşarak otobüslerine binerek tekbir sesleri ile hareket ettiler. Uğurlama sırasında duygusal anların yaşandı. Bu yıl Uşak’tan 573 hacı adayının kutsal topraklara hareket ettiği belirtildi. Bu arada hacı adayları arasında bulunan 36 yaşındaki Uşaklı Gazi Recep Ünlü ve eşi Aynur Ünlü’de kutsal topraklara hareket etti. 1993 yılında Van’ın Çatak İlçesi’nde PKK terör örgütü ile girdikleri çatışmada ayağından yaralanarak gazi olan Ünlü, hacca gitmenin verdiği heyecanla gözyaşlarına hakim olamayarak mutluluğunu dile getirdi.

UŞAKLI HACI ADAYLARI DUALARLA YOLA ÇIKTI
UŞAKLI HACI ADAYLARI DUALARLA YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 17:27:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 09:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?