2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Düşler Atölyesi Sergisi açıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Uşak Eğitim Birimi öğrencileri tarafından 8 ayda hazırlanan “Düşler Atölyesi Sergisi” açıldı.

Tarihi Hasan Hilmi İlköğretrim Okulu’nda faaliyet gösteren TEGV Uşak Eğitim Birimi’nde açılan sergiye veliler büyük ilgi gösterirken, öğrencilerin yaptığı eserler davetlileri hayran bıraktı. TEGV Uşak Eğitim Birimi Sorumlusu Arzuhan Durmuş, yaptığı açıklamada, serginin ilköğretim çağında yaklaşık 250 çocuğun 8 ay boyunca ürettikleri eserlerden oluştuğunu söyledi.

Çocukların plastik sanatları, resim, ve el işi becerilerini geliştirmek için uzman gönülü eğiticiler tarafından eğitildiğini ifade eden Arzuhan Durmuş,“TEGV eğitim birimlerinin bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Van, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Afyonkarahisar, Kocaeli, Kastamonu, Sivas illerinde de açılan 'Düşler Atölyesi' sergisi büyük ilgi gördü. Çocuklarımızın sanata ve hayata bakış açılarını ortaya koydukları, çocuk gözleriyle, yürekleriyle ürettikleri bu eserler izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacağını düşünüyorum. Biz bile ortaya çıkan ürünleri gördüğümüzde zaman zaman şaşırıyoruz. bir yıl boyunca süren eğitimlerin ardından bu kadar güzel bir serginin oluşması gönüllü arkadaşlarımı ve çocuklarımızı mutlu etti.”dedi.

Arzuhan Durmuş sergi açılışında ayrıca TEGV'nın yaz etkinlikleri için kayıt süresinin başladığını ve bu yıl eğitimlere 300 çocuğun katılmasını hedeflediklerini kaydetti. Durmuş, yaz etkinliklerinde resim, müzik, tiyatro gibi aktivitelerin yanı sıra teknoloji etkinliği ve yeni programların da eklendiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:06:49
Güncelleme :9 Haziran 2009 Salı 15:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?