2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eczane teknisyenleri sertifikalandı

Uşak Eczane Teknisyenleri Derneği’nce düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine katılan 40 eczane teknisyeni düzenlenen törenle sertifika aldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Eczacılar Odası Başkanı Halime Özen, Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Necip Erbil ve sertifika alan eczane teknisyenleri katıldı.

Halkla ilişkiler, halk sağlığı ve iletişim dahil olmak üzere 9 ayrı dalda 256 saat teorik bin 250 saat pratik eğitim alan teknisyenlere sertifikalarını Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün verdi. Türkiye’nin bir çok ilinde bu eğitimlerin verilmeye devam ettiğini belirten Uşak Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Necip Erbil, eğitim seminerlerini bitiren ilk il olduklarını belirterek eğitimlerin etaplar halinde devam ettiğini de ifade etti.

Eczane teknisyenlerinin yasal bir statüye kavuşması, mesleki sorunlara çözüm bulunması ve düzenledikleri kurslarla teknisyenlerin eğitilmesi gibi konularda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Erbil, derneğin yaklaşık 300 üyesi bulunduğunu söyledi. Törende konuşan Uşak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy eczane teknisyenlerinin eğitilmesinin önemine değinerek Türkiye’nin her alanda hızlı gelişen ve dünya ile entegre olan güçlü bir ülke olduğunu belirtti.

Sağlık hizmetlerinin en temel insan hakları arasında yer aldığını ifade eden Aksoy, “ En temel insan hakları arasında yer alan sağlık hizmetlerini eczanelerden ayrı tutmak mümkün değil. Eczane kalfası olarak tanıdığımız bu arkadaşların eğitilmesi son derece önemli. Eczane teknisyenlerinin eğitimsiz olması gelişen çağdaş Türkiye’ye yakışmıyordu. Hastaların ilaç almasında ve eczacıların her türlü konuda yardımcısı olarak çalışan teknisyenler kutsal bir görev ifa ediyor. Gelişmiş ülkelerde eczane teknisyenleri bilgi birikimi konusunda daha donanımlı. Türkiye olarak her meslek dalında mesleki eğitimlere daha fazla önem vermeliyiz. Uşak olarak Türkiye genelinde bu eğitimleri ilk sırada sertifika vermemiz bizi mutlu etti. İlkler şehri olan ilimizin ruhuna yakışan bir davranış oldu. Teknisyenlerin bu eğitimlerden sonra daha verimli çalışacağına inanıyorum”dedi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise bu eğitimlere destek verdiklerini söyleyerek sertifika almaya hak kazanan teknisyenlere tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?