2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eğitim sistemi yeniliklerden uzak!

UŞAK'TA “YENİLİKÇİ LİDERLER” KONULU SEMİNER

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Uşak Üniversitesi’nde “Yenilikçi Liderler” semineri düzenlendi. Seminerde bir sunum yapan Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cemil Yüce, Türkiye'de eğitim sisteminin yeniliklerden uzak olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi Güzelsanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen seminere Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Yenilikçi Öğretmenler Eğitim Uzmanı Hüseyin Kocasaraç, Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cemil Yüce, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Seminerde ‘eğitim kurumlarındaki yenilikçi liderlik, eğitimde liderliğin önemi ve yönetim anlayışı’ konulu bir sunum yapan Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cemil Yüce Türkiye’de yenilikten uzak eğitim anlayışının sürdüğünü ifade etti. Türkiye'de eğitim anlayışının mevcut durumu korumak ve devam ettirmek üzerine kurulu olduğunu kaydeden Cemil Yüce, anne babaların ve eğitim kurumlarının belirli standartlarda birey yetiştirmeye programlandığını dile getirdi.

Doç. Dr. Cemil Yüce yaptığı sunumda şunları söyledi; “Ülkemizde eğitim alanındaki sorunlar onlarca yıldır çözülemedi. Sorunlar çözülemediği gibi bence sorunların çözümü için hiçbir çaba harcanmadı. Ülkemizde yeniliklere açık, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizdeki eğitim anlayışı ile bunu başarmak mümkün değil. Dünyada ne yazık ki 5 milyar insan aynı eğitim sistemiyle eğitiliyor. Ülkemizde sorun çıkartmayan, görevini yerine getiren kişiler lider olarak adlandırılıyor. Oysa eğitimde liderlik bunların çok dışında. Sorun çözme yeteneği olan, olaylara farklı açıdan bakan yeniliklere açık bireyler toplumu daha ileriye götürür. Yenilikçi liderlik programı bunu amaçlayan bir eğitimdir"

UŞAK'TA “YENİLİKÇİ LİDERLER” KONULU SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:38:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 22:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?