4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Eğitim Vakfı Genel Kurulu

Uşak Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Vali Kayhan Kavas başkanlığında yaptığı toplantıda, mütevelli heyet, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri güven tazeledi.

Uşak'ta sosyal, kültürel ve ekonomik nitelikli her türlü teşebbüs ve faaliyetleri teşvik etmek, desteklemek ve ilin kalkınmasına hız kazandırmak amacıyla kurulan Eğitim ve Kalkınma Vakfı Genel Kurulu, Öğretmenevi Şeref Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Kayhan Kavas başkanlığında yapılan kurulda, Başkan Erhan Akçay ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi. Mütevelli heyette yer alan ancak vefat eden Uğur Serdaroğlu'nun damadı olan yerine Uşakspor Kulüp Başkanı Asım Kalelioğlu ve öldürülen işadamı Orhan Erdoğmuş'un yerine ise oğlu Halil Erdoğmuş mütevelli heyetine seçildi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Eğitim ve Kalkınma Vakfı'nın devam etmesi gerektiğini belirterek, "Kamu ve özel teşebbüsün biraraya geldiği Uşak için ortak kararlar verdikleri vakıfta, ilimizin en üst düzey yöneticileri ve en başarılı işadamları bulunuyor. Böyle bir çatı altında toplanmak geleceğimiz ve kentimiz için önemli kararlar almak hepimizi mutlu etmektedir. Uşak olarak çok yakında kent konseyi ve Yerel Gündem 21 gibi önemli çalışmalara adım atacağız. Ayrıca ilimiz için üniversite kurulması konusunda da birlikte çalışacağız. YÖK tarafından kabul edilen üniversite kurulması işi hükümete kalmıştır. Hükümetin de bu işi en kısa süre içerisinde gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Uşak Üniversite kurulacak olan 15 il arasında en avantajlı il konumundadır. Ancak bir takım altyapı ve tesis eksikliklerimiz hala devam etmektedir. Bunları gidermek için her şeyi devletten beklemeden kendimiz yapmamız gerekiyor. Bir Eylül Kampüsü içerisinde yeni modern binalarımız var. Ancak spor tesisleri, kütüphane ve diğer sosyal aktivitelerin bulunduğu imkanlar yok. Bunları en kısa zamanda çözmek zorundayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 15:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?