2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eğitim yatırım planları İGM'den geçti

Uşak İl Genel Meclisi Şubat ayı ilk olağan toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Pehlivan Başkanlığında yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan 3 yıllık yapım planlamasının görüşüldü.

İl Özel İdare Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen il genel meclisi toplantısında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan hayran, 3 yıllık yatırım planları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Uşak’ta derslik başına 22,4 öğrenci düştüğünü ve bu konuda Türkiye’de ilk 10 il arasında yer aldıklarını kaydetti.

3 yıllık yatırım planında her ilçede bir spor salonu, kent merkezinde 240 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurdu yapmayı planladıklarını belirten İlhan Hayran, “Hazırladığımız projeyi bakanlığa gönderdik. Bu projenin il genel meclisinden de onay alması gerekiyor. Geçen yıl bakanlıktan bize gelen bütçe 780 bin TL civarındaydı. İl Özel İdare bütçesinden de yaklaşık bir milyon 500 bin TL ayrılmıştı. 2009, 2010 ve 2011 yıllarını kapsayan yatırım planlamamıza bakıldığında 31 milyon 124 bin TL tutuyor. Bakanlığa sunduğumuz bu plandaki işlerin bir kısmı kabul görmeyebilir ancak biz ihtiyaçlarımızı en üst seviyede belirleyerek sunduk”dedi.

İl Merkezinde çiftli eğitim veren 10 okulun bulunduğunu ilçelerde ise sadece Banaz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda çiftli eğitim verildiğini belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Hayran, “ Hedefimiz ikili eğitime son vermek. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 22,4 ancak bazı okullarımızda sıkıntımız var. 2009 yılında çiftli eğitim gören okullarımızın bir kısmına ek bina yaparak sıkıntıyı gidereceğiz. 2011 yılına kadar da tüm okullarımızın tekli eğitim verecek hale gelmesini sağlayacağız. 3 yıllık planımıza göre Kemal Öz, Cumhuriyet, Aybey, Fevzi Çakmak ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde 24 derslikli okul inşa edeceğiz. Plan çerçevesinde çiftli eğitim veren Banaz İlköğretim Okulu ve il merkezindeki diğer okullarımıza toplam 88 derslikli ek bina inşa edeceğiz”diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan sunumun ardından meclis üyelerine söz vererek plan üzerindeki düşüncelerini dile getirmelerini söyledi. Yapılan görüşmelerin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 3 yıllık yapım planı oy birliği ile kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 13:58:36
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 14:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?