3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Ekmek fırınlarına sıkı denetim

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saat 04.00 sıralarında Uşak'ta hizmet veren 23 ekmek fırını ile 9 adet simit fırınını denetledi.

Zabıta ekipleri denetimlerde ekmek gramajlarına da bakarken hijyen ve gramaj kurallarına uymayan fırınlara cezai işlem uyguladı, fiyat tarifesi uygun olmayan fırınlara ise eksikliklerini gidermesi için süre tanıdı.

Uşak belediye Başkanı Mesut Apaydın yaptığı açıklamada vatandaşa yönelik satış yapan fırın ve benzeri işyerlerinde denetimlerini aralıksız süreceğini belirterek, "fırın ve benzeri halkımızın temel ihtiyaçlarını karşılayan iş yerlerine yönelik zabıta müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizin denetimlerine aralıksız devam edeceğiz. Bu iş yerlerinde öncelikle hijyen ve doğru gramajlı üretim bizim için önemlidir. Vatandaşımızın sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde üretim yapan işyerlerine gerekli işlem yapılacaktır" dedi.

Yapılan denetimlerde 2 fırına cezai işlem uygulandığı bildirilirken, 1 fırına fiyat tarifesi uygunsuzluğundan, 2 fırına ise eksiklerinin giderilmesi için 1 hafta süre verildi. Ayrıca 200 ekmeğe de el konularak gerekli testleri yapılıp sağlık raporu alındıktan sonra aşevine teslim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?