2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eko-Okul Projesiyle örnek olacaklar

Uşak Valiliği ve İl Özel İdaresi koordinatörlüğünde, okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla Eko Okullar Projesi kapsamında “Çevre Konferansı” düzenlendi.

Dünya Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education) tarafından 41 ülkede yürütülen program, Türkiye’de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonluğunda yürütülüyor ve Uşak'ta bu yıl ilk kez uygulanıyor.

Eko Okullar Projesi ile okullarda katılımcı yaklaşımla öğrencilerin çevre konusunda bilinçlenerek ailelerini ve toplumu bilgilendirmesinin amaçlanırken projede 5 ilköğretim okulu ile bir ana okulu yer alıyor.

Proje kapsamında çevre bilincini geliştirmek amacayla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen çevre konferansına Uşak Valisi Kayhan Kavas, Vali Yardımcıları Ertuğ Şevket Aksoy ve Şükrü Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş ile öğrenciler katıldı. Konferans öncesi Vali Kayhan Kavas, öğrenciler tarafından atık ambalaj malzemelerinden yapılan ürünlerin sergilendiği standı gezdi.

Öğrencilerin atıklardan yaptığı, robotlar, süs eşyaları ve çeşitli ürünleri ilgiyle izleyen Vali Kavas ve Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün projenin önemine değindi. Daha sonra gerçekleştirilin çevre konferansında ana okulu öğrencilerinin sahnelediği skeç büyük alkış aldı. Eko Okullar Projesi'nde katılımcı yaklaşımla öğrencilerin çevre konusunda bilinçlenerek; ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmesinin amaçlandığını söyleyen Vali Kavas, yaşanılabilir bir dünya için çevrenin temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Eko Okullar Projesi'nde, 23 Nisan İ.Ö.O., Halit Ziya Uşaklıgil İ.Ö.O., Nihat Dülgeroğlu İ.Ö.O., Fevzi Çakmak Y.İ.B.O., ve Ganime Özadam İ.Ö.O. ile Atlı Karınca Ana Okulu yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 22:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?