2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

El emeği göz nuru eserler görücüde

Eşme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açılan kurslara katılan kursiyerler için belge dağıtım töreni ve sergi açılışı düzenledi.

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen belge dağıtım töreni minik öğrencilerin seslendirdiği türküler ve yöresel halk oyunları gösterileri ile başladı. Belge dağıtım törenine Eşme Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı gitar ve saz kursuna katılarak başarılı olan öğrencilerin gösterisi büyük alkış alırken, kursiyerlere belgelerini Kaymakam Nedim Tuncer ile İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün verdi.

45 yıldır düzenlenen Halk Eğitim Kursları’nın bilgi ve beceri kazandırdığını ve bugüne kadar yaklaşık 10 bin kursiyere ulaşıldığını anlatan ilçe Kaymakamı M. Nedim Tuncer, “Halk Eğitim Merkezleri halkımızı ve öğrencilerimizi değişik alanlarda bilgi ve beceri öğreten önemli bir eğitim kurumlarıdır. Hayat boyu öğrenme ve öğretme felsefesi ile hareket eden halk eğitim merkezlerinde üretilen ürünler her yıl düzenlenen sergilerle görücüye çıkıyor. Bu sergilere büyük önem veriyoruz. Genç yaşlı bir çok vatandaşımızın el emeği göz nuru olan bu eserleri ilgiyle izlemeye devam edeceğiz”dedi.

Eşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çelikoğlu ise 2008-2009 Eğitim Öğretim sezonunda 99 ayrı kurs açtıklarını belirterek kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Özellikle son 3 yılda meslek edindirme kurslarına büyük önem verdiklerini de anlatan Çelikoğlu, “Son üç yılda açtığımız kurslarla 5 bin 500 kursiyere ulaştık. 45 yılda 10 bin kursiyere ulaşılmış. Biz 3 yılda 45 yıldaki kursiyer sayısının yarısına ulaştık. Bu sezon açtığımız 99 ayrı kursa bin 850 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı.”dedi.

Belge dağıtım töreninin ardından Belediye sergi salonunda hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler sergideki el emeği göz nuru ürünleri ilgiyle izledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:37:49
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 12:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?