2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eleştirilere raporlarla cevap verdi

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, evsel atık su arıtma tesisinin çalışmadığı yönünde yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Yaklaşık 3 yıldır hizmet veren evsel atık su arıtma tesisinden alınan su numunelerinin rapor sonuçlarının belli olduğunu söyleyen Apaydın, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarınca alınan ve analiz için çevre laboratuarına gönderilen arıtma suyu numunelerinin yönetmelik değerlerinde istenilenden daha iyi olduğunu ifade etti.

13 Ocak 2009 tarihinde alınan ve 19 Ocak 2009 tarihinde belediyeye ulaşan tahlil sonuçlarını değerlendiren Belediye Başkanı Mesut Apaydın, “Bu tesis yapılmadan önce Uşak’ın tüm kanalizasyon suları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan dereye dökülüyor ve bu pis su Adıgüzel Barajı’na varıncaya kadar tüm verimli araziyi kirletiyor, bu kirlilik Ege Denizi’ne kadar ulaşıyordu. Bu bir çevre felaketiydi, biz buna dur dedik. Şehrin dışında, çoğu kimsenin sadece fotoğraflardan gördüğü bu tesisi hiçbir siyasi kaygı duymadan inşa ettik. Tek amacımız yaşanan büyük çevre felaketine dur demekti. Bunu da başardık hem de emsallerinin üçte biri fiyatına mal ederek. Türkiye’de inşa edildiği dönemde UV teknolojisi kullanan üç tesisten biri olma özelliği de taşıyan bu tesis çok büyük bir tesis, 200 bin nüfusa göre yapıldı.” dedi.

Arıtma tesisi ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Apaydın “Eleştirmek çok kolay, bundan önce günde bin 500 kamyon pis su dereye dökülüyordu. Kimse bunu görmüyordu, görüyorsa bile bir şey yapmıyordu. Uşak Belediyesi bu tesisi yaptıktan sonra çok eleştiriye maruz kaldı, çalışmıyor, arıtmıyor, gibi. Tesis çok büyük ve zaman zaman teknik arızalar oluyor ve mekanik aksam genellikle yurt dışından geliyor, bu da zaman alabiliyor. Bunun dışında biz neden böyle bir tesisi çalıştırmayalım. İşte sonuçlar ortada, bizim dışımızda bir kurum tarafından laboratuar ortamında yapılmış analizler ortada. Tüm sonuçlar standart değerlerden çok daha iyi seviyelerde. Bizim için önemli olan bu sonuçtur.” dedi

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 13:12:37
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 11:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?