4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Emek Platformu terörü lanetledi!

Uşak’taki sendikalar tarafından oluşturulan Emek Platformu, "Teröre ve Şiddete Karşı Barış" adı altında gerçekleştirilen yürüyüşte terörü lanetledi.

Uşak Belediyesi önünden başlayarak İsmetpaşa Caddesi üzerinden Tiritoğlu Parkı’na kadar yürüyerek İstanbul’daki terörü lanetleyen sendikalar arasında pankart tartışması çıktı.
Eğitim-Bir Sen-Başkanı Sezai Yılmaz, pankartların indirilmesini isterken, Kamu Emekçileri Sendikası üyeleri pankartları taşımakta ısrar etti.

Tiritoğlu Parkı’nda Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Memur-Sen Yönetim Kurulu üyesi Erol Uysal yaptığı basın açıklamasında, saldırıların amacının Türkiye’yi kaos ve savaş ortamına çekmek olduğunu ve bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi. Dr. Uysal, "Hangi gerekçe olursa olsun vatandaşlarımıza ve sivil insanlara karşı saldırı düzenlemek insanlık suçudur. Kim düzenlerse düzenlesin, bu tür saldırıların, hoşgörüsüzlük ve şiddet ortamını derinleştirmekten başka bir faydası olmayacaktır. Bu nedenle hiçbir çevre, saldırganları mazur gösterecek bir tavra girmemelidir. Bombalı saldırılar sadece sivillerin ölmesine yol açmamakta aynı zamanda ’güvenlik’ gerekçesiyle hak ve özgürlüklere yasaklar getirilmekte ve demokratik açılımların önünün kesilmesine yol açmaktadır" dedi.
Bu arada yürüyüşte, "Yurtta barış, cihanda barış"; "Terörü lanetliyoruz"; "Türkiye, ABD, İngiliz, İsrail ittifakına derhal son vermelidir" gibi pankartlar dikkat çekerken, vatandaşların da yürüyüşe alkışlayarak destek verdiği görüldü.
Protestolara geniş güvenlik tedbirleri altında son verildi.

MELİK EVREN-UŞAK (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?