2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Emiroğlu, İslam'da evliliği anlattı

Uşak İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İslam’da Evlilik ve Ailenin Korunması” konulu konferans düzenledi.

İstanbul Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan Uşak İl Müftüsü Osman Akdemir ülke genelinde 18 bin programla Kutlu Doğum Haftası’nın kutlandığını belirterek, “Bu haftayı bir bayram haftası gibi geçirmeliyiz. Peygamber Efendimizin rızasını kazanacak tavır ve davranışlarla bu haftayı kutlamamız gerekiyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Kutlu Doğum Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Kutlamalar çerçevesinde bayanlarımıza yönelik panel, kutlu doğum pilavı, esnafa karanfil dağıtılması gibi etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ise konferansta ailede mutluluğu yakalamanın önemine değindi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli konuları işlediğini hatırlatan Prof. Dr. Emiroğlu, “Bu yıl aile konulu bir konu seçildi. Aile kavramı hepimizi yakından ilgilendiren bir konudur. Ben bugün ailede mutluluğu nasıl yakalarız konusunda durmaya çalışacağım. Ailede mutluluğu yakalamanın iki yönü var birincisi teorik bilgiler diğeri ise pratik uygulamalardır. Mutlu bir aile yapısı için her ikisi de son derece önemlidir. Aile kavramının yozlaştırılmaması gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için aile toplumun en temel taşıdır. İslam dini de aile yapısını büyük önem veriyor. Peygamber Efendimiz de kendi hayatında ve bize tavsiyelerinde ailenin önemini ifade etmiştir. Bu nedenle Kutlu Doğum Haftası’nı kutlarken Peygamber Efendimizi anlamaya yönelik kutlamalar yapmalıyız. Efendimizin bize bıraktığı sünnetleri hayatımızda uygulamalıyız”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 19:11:58
Güncelleme :15 Nisan 2009 Çarşamba 19:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?