7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Emniyete yeni bina

Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Ankara karayolu üzerinde yeni emniyet müdürlüğü binası inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Ankara karayolu üzerinde yeni emniyet müdürlüğü binası inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Yeni emniyet müdürlüğü binasının 2012 yatırım programına alındığını da belirten Demirtaş,proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, 2012 yılı yatırım programına alınan ve 50 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek yeni emniyet müdürlüğü binası projesi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Ankara karayolu üzerindeki Şeker Fabrikası mevkiinde inşa edilecek yeni hizmet binasının temelini yıl sonuna kadar atmayı planladıklarını belirten Demirtaş, 3 ayrı proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Mevcut binanın yetersiz olduğunu ve kente yakışır bir hizmet binası inşa etmeyi planladıklarını ve projeye Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de sıcak baktığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, "Mevcut hizmet binamız eski olduğu için yetersiz kalıyor. Göreve başladığım günden itibaren yeni hizmet binası için çalışmalara başadık. Emniyet Genel Müdürlüğü projeye sıcak baktı. Projeyi Valimize ve milletvekillerimize anlattık. Ankara karayolu üzerinde 50 bin metrekarelik bir arsamız var. Yeni hizmet binamızı bu alanda yapacağız. Yeni hizmet binası için Rize, Çorum ve, Adana illerinde uygulanan projeler üzerinde duruyoruz. Bu projeleri inceliyoruz. Üç mimari proje birbirinden farklı özellikler taşıyor. Uşak'ın yöresel mimarisini de dikkate alarak en uygun projeyi uygulamak istiyoruz. Çalışmalar aksamadan devam ederse yıl sonuna kadar temel atmayı planlıyoruz. Yeni hizmet binamızı yapmaya plandığımız bölgede Devlet Hastanesi ve Adalet Sarayı inşa ediliyor. İnşa edeceğimiz emniyet müdürlüğü binasının bu binalarla da uyum gösterecek. Sayın Valimiz başta olmak üzere,milletvekillerimiz ve sivil toplum örgütleri projemizi destekliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de projeye sahip çıktı. Önümüzdeki ay mimari projeyi netleştireceğiz" dedi. -
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 18:32:49
Güncelleme :20 Ocak 2012 Cuma 18:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?