2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

En fazla prim ödeyen işverenlere plaket

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak'ta en uzun süreli prim ödeyen işverenlere plaket verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Kayhan Kavas, AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü Müdürü Fevzi Gökçe ve davetliler katıldı.Törende konuşan SGK Uşak İl Müdürü Fevzi Gökçe, kayıt dışı istihdamla yılın son çeğreyinde etkin bir mücadele yapacaklarını söyledi.

Uşak'ta sigortalı 40 bin çalışan olduğunu belirten Fevzi Gökçe, Türkiye'de son yıllarda ciddi yapısal reformlar yapıldığını anlattı. Gökçe, son 30 yılda gerçekleştirilen en önemli reformun SGK olduğunu ifade etti. 2009 yılının son çeğreğinde kayıt dışı istihdamı önlemek için ciddi bir mücadele başlatacaklarını belirten Fevzi Gökçe, "Uşak'ta Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığını bağlı toplam 83 bin çalışan var. Emekli olanları da bu sayıya eklediğimizde 100 bin rakamına ulaşıyoruz. İl genelinde nüfusun sadece yüzde 6'sı SGK şemsiyesi altında bulunmuyor. Amacımız bu rakamı yüzde yüze ulaştırmak. SGK Uşak il Müdürlüğü olarark Türkiye'de SGK İl Müdürlükleri arasında en hızlı emekli maaş işlemlerini yapan müdürlük. Diğer illerde 3 ile 5 ay süren emekli işlemleri ilimizde 30 günde tamamlanıyor. Emekli maaş bağlama süresini 30 günün altına indirmeyi hedefliyoruz. Ekonomik krizin etkisini artırdığı günlerde kayıt dışı istihdam ile etkin mücadele yapılmalı. Ülkemizin en büyük sorunu olan kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Kanunların verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle yılın son çeyreğinde bu çalışmalar yoğunlaşacak"dedi.

Uşak Milletvekili Nuri Uslu ise konuşmasında SGK'nın önemine değinerek Türkiye'ye yaşayan herkesi ilgilendiren kurumun çalışmalarının dikkatle izlindiğıini söyledi. Hükümet olarak SGK'da devrim niteliğinde reform yaptıklarını da anlatan Uslu, “Reformların faydalarını ilerleyen yıllarda göreceğiz”dedi.

Törende en uzun süreli ve en çok pirim ödeyen 10 işverene plaket verildi. İşverenlere plaketlerini veren Vali Kayhan Kavas, iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada SGK'nın devletin gülen yüzü olduğunu, Türkiye'de her geçen gün SGK'nın öneminin daha da kavrandığını söyledi.

Törende son olarak SGK konulu resim yarışmasında dereceye giren ilköğretim okulu öğrencilerine ödülleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:32:58
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?