2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Erdem'in Hamamboğazı hayali

Banaz Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Tahsin Erdem, 29 Mart yerel seçimleri öncesi projelerini anlattı. Geride kalan beş yılda ilçeye 10 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyen Tahsin Erdem, en büyük projelerinin Hamamboğazı’ndaki sıcak su kaynağını ilçenin ısınmasında kullanmak olduğunu ifade etti.

Uşak’ın Banaz İlçesi Belediye Başkanı ve CHP Banaz Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem düzenlediği toplantıyla 5 yıllık görev süresini değerlendirip yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Atıl durumda bulunan Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin turizme ve ilçeye kazandırılması gerektiğini kaydeden Tahsin Erdem, yeni dönemde atık su arıtma tesisi, otogar, Pazar yeri düzenlemesi, şehir hamamı ve yeni belediye hizmet binası gibi projeleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Geride kalan 5 yılda alt yapının yüzde 35’ini tamamladıklarını ve ilçeye 300 bin metrekarelik kilit parke taşı döşediklerini belirten Tahsin Erdem, “ Göreve geldiğimizde ilk iş olarak mevcut binamızda tadilat yaparak modern hale getirdik. 3 milyon TL borçla devraldığımız belediyedeki personel sayısını 196’dan 98’e düşürdük. Bunu yapmasaydık maaş veremez hale gelecektik. Kullanılmayan üst geçidi yıkarak görüntü kirliliğinin önüne geçtik. Küresel ısınmayla birlikte büyük önem arz eden içme suyu konusunda ciddi adımlar attık. İlçemize 25 kilometre uzaklıktaki Çokrağan kaynağından gelen içme suyumuzda yüzde 60 şebeke kaçağı vardı. 2 bin abonemizin tesisatlarını yenileyerek şebekedeki su kaçağını yüzde 35’e indirdik. Yeni dönemde de kalan kısımları elden geçirerek şebeke kaçağını önleyeceğiz. “Su hayattır” anlayışından yola çıkarak bu çalışmalara önem veriyoruz”dedi.

Yıllardır atıl vaziyette duran ve termal turizm alanı ilan edilen Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin Banaz’ın geleceği için büyük önem taşıdığını buradaki sıcak suyu konutlarda ısınma amaçlı kullanmak istediklerini anlatan Tahsin Erdem, “ Hamamboğazı bizim ön önemli hayalimiz. Termal turizm için büyük potansiyeli olan bölgenin bir an önce ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz. İller Bankası yetkilileri ile buradaki suyun jeotermal olarak kullanılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Hamamboğazı’nın termal turizm alanı olmasının yanı sıra seracılıkta da kullanılmasını istiyoruz. Buradaki sıcak su seracılık, termal turizm ve ilçenin jeotermal enerjisinde kullanılması için yeterli seviyededir. Seracılık projesi ilçe tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. 29 Mart seçimlerini kazanmamız halinde üç yıl içerisinde jeotermal projemizi gerçekleştireceğimizi vaat ediyoruz. Ayrıca doğalgazın ilçemize gelmesini de sağlayacağız. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönemde ayrıca mevcut hizmet binamızı yıkıp yerine daha kullanışlı ve modern bir hizmet binası inşa edeceğiz. Atık su arıtma tesisi, otogar, Pazar yeri düzenlemesi ve şehir hamamı gibi projelerimizi de gerçekleştireceğiz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:51:15
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 09:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?