2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Erdoğan oda başkanlarıyla buluştu

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, inşaat sektöründe faaliyet gösteren oda başkanları ile bir araya gelerek sektörde yaşanan sıkıntıları ve çözüm yollarını masaya yatırdı.

Makina, İnşaat, Elektrik, Jeoloji, Jeofizik, Harita Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası ile toplantı yapan Ali Erdoğan, ekonomik krizden inşaat sektörünün en az şekilde zarar görmesini sağlamak ve sektörün geliştirilmesi için neler yapılabileceğini tartışmak için bir araya geldiklerini kaydetti. Toplantı sonunda yıl sonuna kadar 2 katlı yapılarda proje bedeli 3 Bin TL’ye düşürdüğü açıklandı.
Yaşanan eknomik krizin topluma olduğu kadar yerel yönetimleri de olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Erdoğan, “Şimdiye kadar bize direk veya dolaylı yoldan 5 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Çok mağdur olan bir kitle var. Biz Belediye olarak deri ve tekstil sektörüne müdahale etme şansımız yok. Belediyenin etkinlik yapabilecek unsurlardan bir tanesi inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü her meslek grubunu içinde barındırabilen özellikli bir sektördür. Bu sektörün canlanması, buna bağlı diğer sektörleri de etki ederek canlanmasını sağlayacaktır. Daha önce fakirlerin inşaat yapması hedeflenmiş, şimdi ise zenginlerin inşaat yapıp fakirlerin bu inşaatlarda çalışması sağlanarak istihdam oluşturulması sağlanacaktır” dedi.

Amaçlarının inşaat sektörünü canlandırarak, bu sektöre bağlı olan 52 ana sektörün hareketlenmesini sağlamak olduğunu dile getiren Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Tüm oda başkanlarına ve temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Oda üyelerinin zararına Uşak halkının yararına yüksek bir fedakarlık örneği gösterdiler. Toplantı sonucunda 2 katlı yapılarda proje bedeli 3 Bin TL’ye düşürülmesi konusunda tavsiye kararı aldık. Uşak’ın hangi mahallesinde olursa olsun konut olan 2 katlı yapıların proje bedeli 3 bin TL’ye düşürüldü. Bu rakam mimar ve mühendislerin içinde bulunduğu 7 odanın gösterdiği büyük bir fedakarlıktır. Ben bütün oda temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye olarak bu 2 katlı binalarda çap ve kanal bağlama ücretlerini 10 TL gibi sembol rakamlara düşürmek için meclis gündemine taşıyacağız. Aynı zamanda 2 katlı yapılarda otopark bedellerini de yıl sonuna kadar ücretsiz hale getirilmesi konusunu mecliste görüşeceğiz. Bu konularında meclis gündeminden büyük bir destekle kabul göreceğine inancım tamdır. Burada 7 oda temsilcisi ile birlikte inşaat sektörünün canlanacağı bu günlerde imzaladığımız protokol ile sektöre nefes aldıracağımıza inanıyorum. Bu protokol bir tavsiye protokolüdür. Serbest piyasa dinamiklerinde insanlar bunu bu fiyata yapmak zorunda değildir. Bu bir iyi niyet anlaşmasıdır” dedi.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Makina, İnşaat, Elektrik, Jeoloji, Jeofizik, Harita Mühendisleri Odaları ve Mimarlar Odası Başkanları tavsiye protokolüne imza attı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?