2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Erdoğan’a kentsel dönüşüm eleştirisi

AK Parti Uşak İl Başkanı Hilmi Alper, yerel seçimlerden önce kentsel dönüşüm projesine “kentsel yıkışım” olarak adlandıran Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın şimdi projeyi sahiplendiğini ifade ederek bu durumu yadırgadığını söyledi.

Önceki gün AK Parti Uşak Milletvekilleri ve partinin diğer yetkilileri ile birlikte bir değerlendirme toplantısı yapan Hilmi Alper bir çok konuda açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yaptığı açıklamada Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı eleştirdi.

29 Mart yerel seçimlerinden önce Başkan Erdoğan’ın kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmemesi için büyük çapa sarf ettiğini ve bunu tüm Uşaklıların bildiğini iddia eden Hilmi Alper, “ Sayın Ali Erdoğan eşi ile birlikte iki yıl boyunca bu projenin gerçekleşmemesi için kapı kapı dolaştı. Şimdi ne oldu da “Kentsel yıkışım” dediği projeye sahip çıkıyor bunu kamuoyuna açıklasın”dedi.

Ali Erdoğan’ın kentsel dönüşümü iki yıl geciktirdiğini iddia eden Alper şöyle konuştu; “ Seçimden önce karşı oldukları bu projeyi sahiplenmeleri sevindiricidir ama sorulması gereken sorular var. İki yıl önce proje ortaya çıktığında engellemek için ciddi çalışmalar yapıldı. Bu projeyi engellemek için çalışanların başında bugün Uşak Belediye Başkanı olan Ali Erdoğan ile saygıdeğer eşi ve bir grup MHP’li vardı. Kentsel dönüşüm alanında hak sahibi olan yaklaşık 900 kişiye kapı kapı gezerek itiraz dilekçesi imzalattılar. Bu insanlardan yaklaşık 40 tanesi de mahkemelere müracaat etti ve projenin durdurulması için karar aldırttılar. Peki şimdi ne oldu da, o günden bugüne ne değişti de kentsel dönüşüm bu kadar kıymetli hale geldi. Bu kent için çok önemli olan kentsel dönüşümü seçimden önce sahiplenmeyenler şimdi neden sahipleniyor merak ediyorum.

Seçimde bu projeye “kentsel yıkışım” dediler. Kentsel yıkışım dedikleri bu proje nasıl oldu da kendileri için bu kadar önemli hale geldi lütfen kamuoyuna açıklasınlar. İnsanlar bu projenin ne zaman nasıl başladığını çok iyi biliyor. Uşaklılar bu projenin kimler tarafından engellenmeye çalışıldığını da bilmelidir. Dün engelleyip bugün sahip çıkanlar bu durumu açıklamakta zorluk çekerse bu işte ciddi bir problem var demektir. Projeyi engellemek için iki yıl boyunca belediyeyi mahkemelerde süründürenlerin belediye başkanı olduktan sonra projeyi sahiplenmelerini yadırgıyorum. Bu proje Ali Erdoğan zamanında başlatılmadı ve TOKİ ile protokol bizim dönemimizde imzalandı. Kentsel dönüşüm bu kadar kıymetli hale geldiyse bu engellemelerin iki yıl boyunca siyasi nedenlerden dolayı yapıldığını düşünüyorum. Bugün bu tür projelerde siyaset yapılmasını istemeyen bir belediye başkanı o gün niçin siyaset yaptığını izah etmekle mükelleftir. Projenin iki yıl gecikmesine neden sebep olduğunu açıklama yapmak zorunda. Benim istediğim bu ve kendisinin izahını bekliyorum”

AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu ise yapılan her türlü hizmetin takipçisi olduklarını belirterek kentsel dönüşümün TOKİ’nin projesi olduğunu kaydettiler. Projenin AK Partili Belediye Başkanı döneminde başladığını ve TOKİ ile protokolün o dönemde imzalandığını belirten Milletvekilleri Uslu ile Çetin, projenin hayata geçirilmesi için belediye yönetiminin üzerine düşen görevi yerine getirmesi halinde AK Parti hükümeti olarak kendilerinin de projeyi engellemeyerek üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 18:06:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 00:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?