2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Erkek çiftçilerin yarışı

Uşak Tarım İl Müdürlüğü "Erkek Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışması düzenledi. Yarışma sonunda birinci olan Banazlı erkek çiftçiler ile "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında, birinci olan kadın çiftçiler karşı karşıya geldi. 

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen "Erkek Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasına Uşak Merkez, Banaz, Karahallı, Eşme, Ulubey ve Sivaslı'dan 6 ekip katıldı. Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, ilk defa böyle bir yarışma planladıklarını ifade ederek, erkek çiftçilerin birincisi ile kadın çiftçilerin il birincisini de yarıştıracaklarını söyledi. Amaçlarının çiftçilerin daha bilgili ve yaptıkları işi bilerek yapmalarını sağlamak olduğunu da ifade eden Arslan, yarışmayı her yıl düzenleyeceklerini dile getirdi.
"Erkek Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Bilal Saruhan ve Arif Yıldırım'dan oluşan Banazlı ekibi 15 soru sonunda 120 puanla birinci olurken Ulubey 100 puanla ikinci, Sivaslı İlçesi 90 puanla üçüncü, Karahallı ve Merkez ilçe 70'er puanla dördüncü ve Eşme ilçesi ise 50 puanla beşinci oldu. 

Bu yarışmanın ardandan erkek çiftçilerin birincisi olan Banaz ekibi ile kadın çiftçilerin il birincisi olan Eşme İlçesi Delibaşlı köyü ekibi yarıştı. Son derece çekişmeli geçen yarışmada kadın çiftçiler erkek çiftçilere karşı tutunamadı ve yarışmayı 100 puan alan erkek çiftçiler birinci bitirdi. Hatice Bayraktar ile Eşe Kaya'dan oluşan kadın çiftçiler ekibi ise 60 puan aldı. Yarışmaların ardından çiftçilerin ödüllerini Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Tarım İl Müdürü Atilla Arslan verdi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 11:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?