3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Eski güreşçinin yürek burkan dramı

Eski milli güreşçi Serdar Akgül, kalp hastası olan kızı 3 yaşındaki Cennet'in tedavi olabilmesi için yardım bekliyor.

Bursa'da yaşayan ve kalp hastası olan kızının tedavisi için yardım toplayan milli güreşçi Serdar Akgül, kızının kalp kapakçığındaki çürüme nedeniyle her gün gözleri önünde eriyip gittiğini belirterek, "Bu durum beni kahrediyor. Aynı hastalık yüzünden bir kızımı kaybettim. Cennet'imi yaşatmak istiyorum" dedi. Kızının tamamen iyileşebilmesi için 14 bin euro ameliyat masrafı gerektiğini iddia eden Akgül, yardım için arayan herkese giderek verilen yardımları aldığını söyledi. Tedavi için gerekli parayı toplayamadığını ancak her ay kızının 650 avroluk bir iğne kullandığını ifade eden Akgül, iğne parası için hayırseverlerin kapısını çaldığını söyledi. Uşak'a da bazı sanayicilerden yardım almak için geldiğini söyleyen Serdar Akgül, yapılan yardımların sadece iğne parasına yettiğini kesin tedavi için gerekli 14 bin euroyu toplayamadığını dile getirdi.

1988-2003 yılları arasında güreş yaptığını ve 2 Türkiye Şampiyonluğu ve çok sayıda derecesi bulunduğunu söyleyen Serdar Akgül, Aydın'ın İncirliova ilçesinde katıldığı güreş müsabakalarında kafasını yere çarpması sonucu epilepsi hastası olduğunu söyledi. 1996 yılında Şükran Akgül ile evlenen Serdar Akgül'ün ikiz olarak dünyaya gelen kızlarından Melek kalp hastalığı nedeniyle 2 yaşında hayatını kaybetti. Aynı hastalığa yakalanan diğer kızı Cennet'in tedavi olması için de 14 bin euroya ihtiyaç duyuluyor. Kızının tedavisi için elindeki tüm parayı harcayan Serdar Akgül, artık dayanacak gücü kalmadığını belirterek kızının aylık vurulması gereken 650 avro değerinde iğnelerin parasını karşılamak için hayırseverlerden yardım istedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde tedavi gören kızına ilik verdiğini ve kızının bir an önce ameliyat olması gerektiğini belirten Serdar Akgül, şöyle konuştu: "Bir kızımı bu hastalıktan kaybettim. Cennet ise sağ kalp kapakçığındaki çürüme nedeniyle adeta ölümün pençesinde. Cennet'in yaşamasını istiyorum. Bu çocuğumu da kaybetmeye yüreğim dayanmaz. Epilepsi hastası olduğum için çalışamıyorum. Ayakkabı boyacılığı ve simit satarak hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Buradan kazandığım sadece boğazımıza yetiyor. Evimi ve tüm paramı çocuklarım için harcadım. Şu an çok muhtaç durumdayım. Güreş Federasyonu'ndan aylık 150 YTL maaş alıyorum. Ama bu parayla kızımın tedavi masraflarını karşılamam imkansız. Hayırseverlerden yardım bekliyorum."

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 15:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah akın IP: 85.100.46.xxx Tarih : 9.11.2007 15:58:03

allah şifasını versin kardeşim inşallah iyileşir inanıyorum ki duyarlı vatandaşlarımız yardım edeceklerdir ümidini kesme allahım herkesin yardımcısı olsun