2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Eşme festivale hazırlanıyor

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen " Eşme Uluslar arası Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin" 16.'si 26-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım her yıl geleneksel olarak düzenledikleri uluslar arası Eşme Kilim Festivali ile ilçeyi ve kilimleri daha fazla tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Geleneksel hale gelen festivalin yörenin tanımına önemli katkı sağladığını ifade eden Başkan Ahmet Yıldırım, Eşme halkının ve Uşaklıların üç gün boyunca dolu dolu bir festival yaşatacaklarını kaydetti.

Bu yıl 16. düzenlenecek olan Eşme Uluslararası Geleneksel Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nde çeşitli etkinlikler ve bir çok ülkeden gelen öğrenciler Eşme kiliminin tanıtımına destek verecek. Üç gün sürecek festivalde Belediye Sosyal Hizmet binasında önceki yıl 13 kişi tarafından 57 günde dokunan dünyanın en büyük el dokuması kilimi olduğu iddia edilen kilim de sergilenecek.

Festival etkinlikleri kapsamında ayrıca halk dansları gösterileri, Nasrettin Hoca Karikatür sergisi, Yazar İpek Ongun’la söyleşi, en çok kitap okuyan 10 kişiye ödül, kilimlerle en güzel balkon süsleme yarışması, karma resim ve heykel sergisi, en güzel kilim yarışması, Uluslar arası dostluk ve kardeşlik güzellik yarışması yapılacak. Festivalde Türk Halk müziği sanatçısı Gökçe Eriş, Gece Yolcuları ve Kıvırcık Ali’de konser verecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?