8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Eşme’ye yıldız yağacak

EŞME’DE FESTİVAL HAZIRLIĞI

Uşak’ın Eşme ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kilim festivaline bu yıl yıldız yağacak. 24-26 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 18. Uluslar Arası Turistik Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali’nde Bengü ve Zara sahne alacak.

Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, festival hazırlıkları hakkında bilgi vererek bu yıl iddialı bir program yaptıklarını söyledi. Çevre düzenlemelerinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Yıldırım, festivale katılacak sanatçılar ile yabancı halk oyunları ekiplerinin, tiyatro ve sergilerin belli olduğunu bildirdi. Her yıl festival etkinliklerinin çıtasını yükselttiklerini belirten Başkan Yıldırım, ilçedeki kilim üretiminin giderek azaldığını da bildirdi. Eşme Kiliminin ayakta kalabilmesi için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Yıldırım, “Belediye olarak Eşme Kilimini yaşatıp gelecek kuşaklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak devlet desteği olmadan bu kültürel değerimizi korumamız çok zor. Bu nedenle destek istiyoruz” dedi.

Başkan Yıldırım, festivallerde ilçe nüfusunun 40-50 bin civarına çıktığını belirtti ve festival boyunca tüm Eşmelilerin, iş yerlerini ve evlerini kilimle süslemelerini, misafirlere Eşme misafirperverliğini göstermelerini istediklerini de belirterek Uşak halkını da festivale davet etti.

Yıldırım festival kapsamında Bulgaristan, Kosava, Gürcistan ve Kıbrıs’tan halk oyunları ekiplerinin gösteriler yapacağını da bildirerek “Spor etkinlikleri, ödül töreni konserler, cirit müsabakaları kilim yarışması, şiir dinletisi, kilim güzellik yarışması, buzağı güzellik yarışması festival korteji gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Akşamları da Bengü ve Zara sahne alacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 18:46:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?