2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Esnaf başkanından dev proje

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, düzenlediği basın toplantısında Ankara yolu üzerinde kenti simgesi haline gelen markaların sergilenip satılabileceği bir alış veriş merkezi yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Uşak’a has; battaniye, Eşme Kilimi, Uşak Halısı, tarhana, deri ve tülbnet gibi markaların satışının yapılabileceği bir merkez oluşturmak istediklerini belirten Öztürk, projeyi sivil toplum örgütleri ile kamu kuruluşlarına da sunacaklarını ifade etti. Ankara-İzmir karayolunda bulunan Uşak’tan günde 15 bin aracın geçtiğini Kula ve Afyonkarahisar’ın yol üzerinde kendi yörelerine has marka ürünlerini oluşturdukları mekanlarda pazarladığını belirten Sadettin Öztürk, Biz her gün 15 bin araçtan hava gazından başka hiçbir şey alamıyoruz”dedi.

Ankara yolu üzerindeki Şeker Fabrikası civarında kentin marka ürünlerini ve çeşitli hediyelik eşyaları sergileyip satmak amacıyla bir proje hazırlayacaklarını anlatan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, “Çevre illerimiz bu işi başardı. Biz Uşak olarak ilimizden geçen araçlardan sadece hava gazı alıyoruz. Kentteki ekonomik hayatı canlandırmak marka ürünlerimizi daha fazla tanıtıp pazarlamak için Ankara yolu üzerinde modern bir yapılanma amaçlıyoruz. Konuyla ilgili projeyi tek başımıza değil sivil toplum örgütleri, belediye ve valilik ile ortaklaşa hazırlamak istiyoruz. Projeyi başarabilirsek Ankara yolu üzerindeki bu alanda insanlar mola verip her türlü ihtiyacını karşılayacak. Afyon’da Özdilek, Kula’da ise Kula Evleri gibi örnek çalışmalar var. Bu projeleri kendimize örnek alıp bizde kentimizin girişinde benzer bir yapılanma istiyoruz. 15 bin araç kent merkezinden geçiyor ve biz ilimizden geçen bu insanlara hiç bir şey sunamıyoruz. Çünkü yoldan geçen araçlar kent merkezine girmiyor. Biz de bu araçların sadece ekzoz gazını alıyoruz”dedi.

Uşak’ın simgesi haline gelen ürünlerin pazarlanacağı böyle bir projenin kentin tanıtımına da katkı sağlayacağını ifade eden Öztürk, “ Projeyi gerçekleştirebilirsek tarhana, battaniye, kilim halı ve deri ürünlerinin yanı sıra Karun Hazinelerini simgeleyen çeşitli süs eşyaları, Uşak evlerinin maketleri gibi ürünleri de pazarlayabiliriz. Seramik sektöründe de önemli bir yere sahip olan ilimizin bu alandaki tanıtımını da ciddi bir şekilde yapabiliriz. İlimizden geçen araçları bu alana çektiğimizde insanlar hem ihtiyaçlarını giderecek hem de Uşak’a has marka ürünlerini görüp satın alacak. Böylece il ekonomisine de canlılık kazandırmış olacağız”diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?