4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Esnafın işi Allah'a kaldı

Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Temsilcileri Esnaf Odası tarafından işlerin açılması ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mevlit okutulup lokma döktürüldü.

Bir Eylül Sanayi Sitesi Camii’nde Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Temsilcileri Esnaf Odası Başkanı Erol Cengiz tarafından işlerin açılması için döktürülen lokma gününe esnaf yoğun ilgi gösterdi. İşsizlik ve parasızlık yüzünden zor bir dönem içerisinden geçtiklerini dile getiren Erol Cengiz, "Hangi arkadaşıma sorsam ’çok şükür işler kötü’ cevabını alıyorum. Biz sanayi esnafı olarak zor durumdayız. Cumartesi günleri iş olmadığı için öğleyin kepenkleri indiriyoruz. Küçük esnafa hiç kimse sahip çıkmıyor. Uşak teşvik kapsamına girdi ancak, bizim küçük esnaf bundan yararlanamıyor. Bizim işimiz dualara kaldığı için biz de mevlid okutup lokma döktürdük ve Allah’a işlerimizin açılması için dua ettik" dedi.

Sanayi esnafının bu etkinliğine Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve başkan yardımcıları da katılarak destek verdi. Erol Cengiz, bir hafta sonra da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yine hem esnafın ölenlerinin ruhlarına bağışlanmak, hem de işlerin açılması için dua etmeyi sürdürmek amacıyla yine mevlit okutup lokma dağıtacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 14:59:05
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?