2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Ev hanımlarına okuma yazma kursu

Uşak Belediyesi tarafından 2005 ve 2006 yılında düzenlenen ve büyük başarı elde edilen okuma yazma kursunun 3.sü açıldı. 

Uşak Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Uşak Evi bünyesinde faaliyet gösteren Latife Hanım Kültür ve Sanat Evinde 22 bayan, uzman eğitimcilerden okuma yazma eğitimi alıyor. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın cehalete karşı savaş açtıklarını belirterek Dünyada milletlerin eğitime verdikleri öneme göre gelişmişlik sırasına sokulduğunu, eğitim sıkıntısını çözmüş devletlerin gelişmişlikte üst sıralara yerleştiğini söyledi. Okuma-yazma eğitimi de dâhil olmak üzere toplumun ihtiyaçlarına yönelik eğitimi verme konusunda başarıya ulaştıklarını ve bu başarıyı üst seviyeye çıkartmayı hedeflediklerini belirten Başkan Apaydın, "Çeşitli okuma-yazma kursları yolu ile yetişkin nüfusun okur-yazar hale getirilmesine yönelik çalışmalar başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, Belediyeler ile çeşitli resmi ve gönüllü kuruluşlarca sürdürülmüş ve halen de sürdürülmektedir. Kadınlarımızı eğitmeden çocuklarımızı eğitemeyiz. Kadınlarımızı eğitmeden cehaleti yenemeyiz, cehaleti yenmeden çağdaş uygarlık yolunda ilerleyemeyiz. Çağdaş uygarlığın önündeki ön büyük engel cehalettir. Bu nedenle Uşak Belediyesi olarak iki yıldır devam ettiğimiz okuma yazma kurslarına bir yenisini daha ekledik. Geleceğe umutla bakıyoruz. Amacımız okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımıza ulaşmak" dedi. 

2005 ve 2006 yıllarında yaklaşık 150 bayanın meslek eğitim kurslarında başarılı olduğunu belirten Başkan Apaydın, "Bu çalışmaların olumlu sonuç vermesi nedeni ile 2007-2008 sezonunda 4 ayrı noktada kurs açmaya karar verdik. Belediyemiz tarafından restore edilen tarihi Uşak Evinde makine nakış ve takı tasarım, Uşak Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinde makine nakış ve takı tasarım, okuma yazma, Belediye iş hanında bulunan atölyemizde çini seramik ve son olarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Nuri şeker caddesi üzerinde bulunan bir atölyede makine nakış olmak üzere toplam 8 adet kurs açtık. Bu kurslardan okuma yazma kursuna 22, makine nakış kurslarına 40, takı tasarım kursuna 40 kursiyer katılmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 12:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?