20
Nisan
2024
Cumartesi
UŞAK

Facia ucuz atlatıldı!

Uşak'ta sürücünün çalışır halde yol kenarına park edip indiği akaryakıt tankeri freni boşalınca, eğimli yolda yaklaşık 800 metre yol alıp bir evin yanındaki çukurda toprak yığınına çarparak durabildi.

Olay, Uşak- İzmir karayolunun Dikilitaş Kavşağı’nda bugün saat 14.45’te meydana geldi. Uşak’tan Kütahya’ya giden Şükrü Erbay, yönetimindeki Kütahya Tarım ve Kredi Kooperatifi’ne boş akaryakıt tankeriyle Dikilitaş Kavşağı’na geldiğinde, aracı yolun kenarına çalışır halde park edip, tankerden inip markete gitti.

Erbay döndüğünde, tankeri bıraktığı yerde bulamadı ve çalındığını düşünüp polise bildirdi. Aynı anda trafik kazası ihbarı alıp olay yerine giden polis, çalındığı yönünde ihbar yapılan tankeri karayolunun 800 metre aşağısında karşı şeride geçerek bir evin yanındaki çukura girip, arkasında ağaçlar bulunan toprak yükseltiye çarpmış olarak buldu.

Freni boşalan tankerin sürücüsüz olarak karayolunda seyrettiği belirlenirken, yaya kaldırımına çıkarak ilerlemesi ise çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Tanker şoförü Şükrü Erbay, "Markete gitmek için iki dakikalığına tankerin el frenini de çekerek durdum. Böyle olacağını bilmiyordum" dedi.

Polis, duble yolda trafiği yaklaşık bir saat tek şeritten sağladı. Tankerin çekilmesinin ardından karayolu normal seyrine döndü. Şoför Şükrü Erbay ifadesi alınmak üzere Karaağaç Polis Merkezi’ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

...
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2013 Cuma 13:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?