2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Fırınlara şok denetim

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren fırınları sabaha karşı denetledi.

Halk sağlığını korumak amacıyla 9 simit fırını ve 24 ekmek fırını olmak üzere toplam 33 fırında denetim yapan zabıta ekipleri iş yeri ruhsatı, sağlık karneleri, iş yeri çalışanlarının portör muayeneleri ve kıyafetlerini inceledi.

Kurallara uymayan 10 iş yerlerine eksikliklerini gidermeleri için bir hafta süre tanıyan zabıta ekipleri verilen sürede eksikliklerini gidermeyen işyerleri hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Denetimden sonra bir açıklama yapan Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Zeki Türegün “Eksikliğini tespit ettiğimiz 10 iş yerine eksikliklerini gidermeleri için 1 hafta süre verdik. Bu süre zarfında hala eksikliklerini gidermezlerse denetlediğimiz fırınlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapacak ve cezai müeyyideleri uygulayacağız.” dedi.

Halkın da bu konuda duyarlı olmasını isteyen Zabıta Müdürü Türegün halk sağlığını korumak için gerekli her türlü çalışmanın yapılacağını, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımızın Alo 153 nolu telefona bildirmelerini beklediklerini ve denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 22:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?