7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Fizyoterapi Bölümü açılacak

UŞAK ÜNİVERSİTESİ’NDE FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ AÇILACAK

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü açacaklarını söyledi. Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu'nun bölümün açılması için yaptıkları başvuruyu karara bağladığını belirten Prof. Dr. Şişman, ildeki jeotermal kaynakların önemine değindi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün kente önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek Uşak’ta sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü açılması için Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu'na başvurduklarını ve kararın geçtiğimiz haftaki toplantıda alındığını bildiren Adnan Şişman, “Tercih edilen üniversiteler arasına girmek istiyoruz. Bu anlamda bu bölümün açılmasını önemsiyoruz ”dedi.

Uşak’ın önemli jeotermal kaynaklara sahip olduğunu ve sağlık turizminin gelişmesine de katkı sağlamak istediklerini dile getiren Adnan Şişman, “Ülkemiz sağlık alanında çok önemli avantajlara sahip. Özellikle jeotermal kaynaklar bakımından zengin olan ülkemiz sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alabilir. Uşak’ta da önemli jeotermal kaynaklar var. Bu kaynakların verimli kullanılabilmesi için yürütülen projeleri biliyoruz. Jeotermal kaynakların verimli kullanılması ve ilimizde sağlık turizminin gelişmesi Uşak’ın cazibesini arttıracaktır. Biz bu nedenle ilimizdeki jeotermal kaynakları değerlendirmek, sağlık alanında yetişmiş insan gücüne katkı sağlamak için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü önemsiyoruz. Banaz ilçemizdeki Hamamboğazı mevkiinde önemli sıcak su kaynaklarımız var. Uşak Belediyesi’nin Kayaağıl bölgesinde yürüttüğü çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Üniversitemiz bünyesinde bir rehabilitasyon merkezi açarak kentimize ve ülkemize en iyi hizmeti yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 11:23:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?