2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Gazetecilerden boykot kararı

Uşak’ta bir yerel televizyonda programa katılan 5 gazeteci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını tepki göstermek amacıyla İsrail ve ABD mallarını boykot etme kararı aldı.


Uşak’ta yerel olarak yayın yapan bir televizyonda haftada bir gün “Seçime Doğru” konulu program yapan gazeteciler Alaattin Yakın, Salih Kılıç, Durdu Doğan, Kazım Şen ve Osman Kırhan, İsrail ve ABD mallarını boykot etme kararı aldı. Programda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Uşaklı gazeteciler, vatandaşları da boykota katılmaya davet etti.
İsrail’in saldırılarını bir insanlık suçu olarak niteleyen Uşaklı gazeteciler boykot kararını genişletmek amacıyla siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapacaklarını bildirdiler. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyleyen Uşaklı gazetecilerden Durdu Doğan ile Alaattin Yakın, “ İsrail, Gazze’de masun insanları ve çocukları katlediyor. Biz Uşaklı gazeteciler olarak İsrail ve ABD mallarını boykot etme kararı aldık. Önümüzdeki günlerde bu boykot kararımızı bir kampanyaya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarından destek isteyeceğiz. Amacımız Gazze’deki savaşı gücümüz yettiğince protesto etmek. Uşak halkının da bu kampanyamıza destek vereceğini düşünüyoruz” diye konuştular

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 16:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?