2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Gaziler günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi ünvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle bu yıl 88.'si kutlanan Gaziler Günü sabah saatlerinde Uşak Valiliği önünde törenle başladı. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Muharip Gaziler Derneği Uşak Şubesi üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uşak Şehit Aileleri Derneği Uşak Şube Başkanı Şakir Çakır, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 88. yıldönümünü gururla kutladıklarını belirterek "Milletlerin tarihlerinde gurur günleri vardır. Ama Türk Milleti'nin gurur günleri hepsinden fazladır. Dünya tarihinde hiçbir ülke bu kadar gururu bir arada yaşamamıştır" dedi.

 Çakır, konuşmasını şöyle tamamladı; “Türk Milletinin en önemli özelliklerinden biri de acıyı paylaşmak sevince ortak olmaktır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için silah arkadaşları olan gazilerimize hak ettikleri değeri vererek onları her yerde onurlandırmalıyız. İç ve dış düşmanlara karşı mücadelemiz her zaman devam edecek. Dış düşmanlara ve onların içerideki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve bu uğurda gazi olmuş tüm gazilerimizin gününü kutluyorum"

Törenin ardından protokol üyeleri Uşak Şehitler Derneği'ni ziyaret ederek gaziler ve şehit aileleriyle bir süre sohbet etti. Vali Özdemir çakacak ve beriberindeki protokol üyeleri daha sonra şehitlik ziyaretinde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 12:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?