2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Genel merkeze rağmen aday

AK Parti Uşak İl Başkanlığı 3. Olağan İl Kongresinde başkanlık için adaylığını açıklayan Fatih Özdemir, teşkilatın kongreden güçlenerek çıkacağını söyledi.

AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile 5 Temmuz Pazar günü yapılacak kongrede aday olduğunu açıklayan Fatih Özdemir, Genel Merkez'in desteklediği Hilmi Alper'e karşı seçimi kazanacağını iddia etti.

İstanbul Düğün Salonu'nda yapılacak olan 3. oloğan il başkanlığı kongresinde İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Özdemir'e İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun'un yanı sıra AK Partili İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin de destek vermesi dikkat çekti.

AK Parti Genel Merkezi'nin Uşak İl Başkanlığı için Hilmi Alper'e destek verdiğini ancak partideki birlikteliği kendisinin sağlayacağını iddia eden Fatih Özdemir, “Genel Merkez kongrede aday olmak isteyen arkadaşları Ankara'ya çağırdı. Kongreye tek liste ile gidilmesini tavsiye etti ve adaylık için Hilmi Alper'in ismi ön plana çıktı. Bizlerin de Alper'in listesinde yer almamaz istendi. Ancak Hilmi Alper bugüne kadar adaylar arasında bir mutabakat sağlayamadı ve yerel teşkilatın ve meclis üyelerinin isteği üzerine aday olmaya karar verdim. Delegelerimizin yüzde 70'i beni aday olarak görmek istedi. Genel merkez hiçbir adaya çekil demiyor. Kongrenin demokratik bir ortamda geçmesini istiyoruz. Sonuç ne olursa olsun AK parti Uşak İl Teşkilatı bu kongreden güçlenerek çıkacaktır. Diğer aday arkadaşlarla görüşmelerimiz sürüyor”dedi.

Fatih Özdemir gazetecilerin sorularına da yanıtlayarak, “ Genel Merkeze rağmen aday olmadığını demokratik bir yarış gerçekleşeceğinin tahmin ediyoruz. Genel Merkez ve Başbakan Erdoğan, adaylıktan çekilmemi isterse bunu değerlendiririm. Genel Merkezi'n kararlarına saygılıyız ama il teşkilatındaki konsensusu bizim sağlayacağımızı düşünüyorum”diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?