2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Gıda denetimleri sürüyor

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gıda üretim ve tüketim yerleri ile fırınlarda gerçekleştirdiği denetimler, aralıksız devam ediyor. 

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte lokantalar, pastaneler, fırınlar da yapılan denetlemelerde mutfak, imalathane kısımları incelendi. 

İncelemelerde mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken kriterlere ve hijyenik koşullara sahip olmayan veya eksiklikleri bulunan iş yerlerine gerekli ikazlar yapıldı. Yapılan denetleme sırasında tespit edilen eksiklikler belirlenerek tutanakla kayıt altına alındı. İşletme sahiplerine eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Uyarı alan iş yerlerinde tanınan sürenin bitiminde, yeniden denetim yapılacağı eksikliklerini gidermeyen iş yerlerine ise gerekli cezai işlemin uygulanacağı bildirildi. 

Zabıta Müdürü Zeki Türegün, denetlemelerden sonra yaptığı açıklamada "Lokanta, restoran, dönerci, fırın gibi yerlerde yapılan yiyecek ve ürünlerin temiz ortamlarda yapılıp yapılmadığı, işletme sahiplerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı, fırınlarda yapılan üretimlerde eksik gramajın olup olmadığı konusunda incelemelerde bulundu. İlimizdeki üretim yapan işletmeler kurallara uyma konusunda büyük çaba gösteriyorlar. Anacak yinede eksiklikler var. Bu eksikliklerin tamamlanması için gerekli uyarılarımızı yaptık. Denetlemelerimiz zaman zaman devam edecek. Eksiği olan iş yerleri eğer eksikliklerini tamamlamaz ise kapatmaya varan cezalarda bulunacağız" dedi. 

Vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Türegün, "Halkımız işletmelerin üretim ve servis alanlarında kurallara aykırı durum tespit edildiği takdirde belediyenin Alo 153 nolu telefonuna bildirebilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 10:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim cetin IP: 81.83.155.xxx Tarih : 14.10.2007 01:49:56

tum zabitalara ve ayrica zabita muduru zeki turegune tesekkurler.