2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Göğem Zafer Anıtı’nda duygusal anma

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü kutlamalarına Göğem Köyü Zafer Anıtı ve Çeceli Kara Murat’ın mezarının ziyaret edilmesiyle devam edildi.

Uşak’ın düşman İşgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yunan orduları komutanı General Trikopis’in esir düştüğü Göğem Zafer Anıtı’nda bir tören düzenlendi.

İki yıl önce yeniden düzenlenen Göğem Zafer Anıtı’ndaki törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri ve öğrenciler ile köylüler katıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda Yunan orduları komutanı General Trikopis’i ve silah arkadaşlarını esir alarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teslim eden Büyük Taarruz Kafkas Tümen Kurmay Albay Komutanı Halit Akmansu ile askerlerinin anıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özden Özgen, törende yaptığı konuşmada Göğem Zafer Anıtı’nın Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “ Trikopis ve silah arkadaşları 2 Eylül 1922 tarihinde Kurmay Albay Halit Akmansu tarafından burada esir alınarak bugün Atatürk Müzesi olarak kullanılan konağa Ulu Önder’in huzuruna götürülmüştür. Trikopis ve askerleri bu bölgeye Çeçeli Kara Murat’ın yönlendirmesiyle gelmiş ve tuzağa düşmüşlerdir. Yunan orduları kendilerini tuzağa düşüren Çeçeli Kara Murat’ı Aşağı Karacahisar Köyü’nde şehit etmişlerdir”dedi. Halk oyunları gösterisi saygı atışı ile Göğem Zafer Anıtı’ndaki kutlama sona erdi.

Ardından Çeçeli Kara Murat, Aşağı Karacahisar Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 14:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?