2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Gölet taştı tarlalar sular altında

Son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Uşak Merkez Göğem Köyü yakınlarındaki sulama göleti taştı, tarlalar sular altında kaldı.

Sulama amaçlı kullanılan Göğem Göleti aşırı yağışlar nedeniyle taşınca göletin alt kısmında bulunan tarlalar zarar gördü. Yağışların devam etmesi halinde tarlalardaki zararın artacağını belirten Göğem köylüleri son yıllarda ilk kez göletin taştığını kaydettiler.

Yüzlerce dönüm tarlanın sular altında kaldığını, suların Ankara yolunun karşı tarafına da geçerek oradaki tarlaları da sular altında bıraktığını söyleyen köylüler, su dolan tarlalarda buğday, haşhaş ve sebze ekili olduğunu söyledi. Mahsullerin büyük zarar gördüğünü belirten tarla sahipleri ise yağışların devam etmesi halinde zararın artacağını ve daha fazla tarlanın sular altında kalacağını dile getirdiler.

Son yağışlarla birlikte taşan Göğem Göletinin Mart ayında dağlardaki karların erimesi ile birlikte yine taşacağını iddia eden köylüler, su seviyesinin daha fazla artması halinde ise göletin koruma setini yıkmasından endişe duyduklarını ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 19:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?